D1 zet koploper opzij en zit weer op titelkoers!

07 november 2009: vv Eemnes D1 - FC Breukelen D1; 2-6 (2-4)

Wederom een vroege morgen, de vraag in eerste instantie was of er überhaupt gevoetbald zou worden. Zowel woensdag als donderdag waren er grote hoeveelheden water naar beneden gekomen en ook afgelopen nacht was er het een en ander gevallen…Een vroeg telefoontje naar Eemnes bracht duidelijkheid: er kon gespeeld worden op een prima bespeelbaar veld.

Aldaar aangekomen scheen er zelfs een heerlijk zonnetje en stonden we met veel toeschouwers (ook van de tegenpartij) te wachten op de scheidsrechter. Met een kwartier vertraging werd er afgetrapt voor de topper in de competitie, plaats 1 (Eemnes) tegen plaats 2 (FC Breukelen).

De jongens kwamen “scherp” uit de kleedkamer en met het spelpeil en de vorm van de afgelopen weken in het achterhoofd straalde het zelfvertrouwen er vanaf. Iedereen wist waar het vandaag om draaide. Onze D1 kwam goed uit de startblokken en hadden direct het initiatief en overwicht. Snel werd ook duidelijk dat deze tegenstander niet voor niets aan kop stond; een paar snelle vleugelspelers, een trefzekere spits en een middenveld wat hun mannetje stond. Zo kon het gebeuren dat door een moment van onoplettendheid hun spits even aan de aandacht van Junior ontschoot (die overigens voor de rest weer een solide partij speelde) en vrijuit mocht aanleggen om Jesse kansloos te laten: 1-0.

Tot aan vandaag kon de D1 maar moeilijk terugkomen van een achterstand, het spelbeeld veranderde er echter niet door. Breukelen trok het spel weer naar zich toe en toen de keeper van Eemnes iets te ver voor z’n doel stond besloot Mitchell het maar eens te proberen ….Met een prachtige boog verdween de bal over een verbouwereerde doelman: 1-1. Iedereen verwachte dat Breukelen snel zou doordrukken en Eemnes werd steeds verder naar achteren gedrukt. Toch bleef het oppassen voor de vlijmscherpe counters die tot nu toe steeds door o.a. Douwe onschadelijk gemaakt konden worden.

Een foute terugspeelbal leverde echter toch een nieuwe achterstand op; Max speelde richting Nik maar de bal viel er een beetje tussenin en werd opgepikt door Eemnes. Met een strak schot in de hoek stond er zomaar weer 2-1 op het scorebord, onze spelers stonden elkaar even verbaasd aan te kijken. Met een evenzo mooie uithaal in de bovenhoek van Justin stond het binnen 2 minuten gelukkig al weer gelijk: 2-2 !

Onder aanvoering van Mitchell werd er nog een schepje bovenop gegooid, dit kon niet anders dan doelpunten opleveren en verdiend nam Breukelen de leiding over (“erop en erover” noemen we dat). Nadat eerst Martijn de bal op de lat knalde speelde Gino zichzelf mooi vrij en wist met links de 2-3 binnen te schieten. Het publiek vermaakte zich prima en sloegen de handen op elkaar toen na een prachtige “een-tweetje” tussen Niels en Justin laatstgenoemde de ruststand op 2-4 mocht brengen. Ondanks dat we 2 keer op achterstand kwamen was er toch wel sprake van een duidelijk krachtverschil. Met name Justin was moeilijk af te stoppen vandaag.

Met uitzondering van de eerste 7 minuten was Breukelen ook in de tweede helft de betere ploeg. Jesse wist nog met de voet de bal van de doellijn te ronselen maar verder dan dat liet onze D1 het niet meer komen. Overtuigend, strijdlustig en geconcentreerd werd er gecombineerd, achterin werd niets meer weggeven. De aanvallers van Eemnes kwamen er niet meer aan te pas. Alhoewel alle doelpunten vandaag van uitzonderlijke schoonheid waren was de 2-5 Justin er werkelijk eentje om in te lijsten. In een sprint om de bal trokken Justin en de keeper helemaal door tot de zijlijn vlakbij de hoekvlag. Toen Justin als winnaar uit de strijd kwam besloot hij het vanaf die kant de bal in 1 keer het doel in te krullen…Zelfs de toeschouwers van de tegenstanders konden niet veel anders dan te applaudisseren. De wedstrijd was gespeeld maar bleef sportief en het aanzien meer dan waard. De laatste goal kwam uit een prima voorzet van Justin die door Willem met een keurige kopbal werd afgemaakt. Zo werd koploper Eemnes met 2-6 in eigen huis opzij gezet en heeft Breukelen de koppositie overgenomen. Alhoewel ik natuurlijk niet neutraal ben denk ik dat daar niets op af te dingen valt.

Volgende week nog een lastige hobbel tegen een andere titelkandidaat sv De Vecht. Al hebben we ze reeds een keer verslagen in het bekertoernooi, in zo’n derby weet je het maar nooit. In deze vorm kijk ik er echter met groot vertrouwen naar uit, jongens het was weer een lekkere pot! Vrijwel iedereen speelde goed met een paar uitblinkers!

Andere uitslagen: de Vecht D1 – Wasmeer D2; 3-0, Victoria D3 – BFC D3: 1-4; SC ’t Gooi D2 – OSM D2; 4-1 NVC D2 – Hertha D1 nog niet bekend!