Galavoorstelling tegen Victoria!

31 oktober 2009: FC Breukelen D1 – Victoria D3; 12-0 (5-0)

Het tekende zich de vorige week tijdens het goed gespeelde toernooi al af, de D1 begint langzaam maar zeker een goed ingespeeld team te worden en de scherpte lijkt met de week beter te worden. Waren het kortgeleden de hekkensluiters die met grote cijfers naar huis konden, vandaag was het “middenmoter” Victoria D3 dat een pak op de broek kreeg!

Tegen de gewoonte in speelden we vandaag een vroege thuiswedstrijd, maar ach na vorige week 07.00 verzamelen viel een aanvang van 09.30 uur alleszins mee…Onze tegenstander was er al vroeg en zo stonden de twee team al om 09.00 uur op het hoofdveld de warming-up te doen. Direct na het eerste fluitsignaal trok Victoria naar voren met direct een hoekschop, er leek ons een hete morgen te wachten..Direct daarop werd Gino door Justin op rechts weggestuurd. Deze liep z’n direct tegenstander eruit en wist met een overtuigende knal (eindelijk…..) de bal hoog in de touwen te jagen: 1-0 in de tweede minuut! Victoria gaf in deze fase nog steeds aardig partij, ze bleken best te kunnen voetballen en streden voor wat ze waard waren. Echter, tegen dit FC Breukelen was vandaag niet veel te beginnen!!! Zoals ze vorige week eindigde, zo gingen ze vandaag door! Mooie combinaties, direct spelen, overzicht, passie, snelheid en overtuiging..het zat er allemaal in vandaag! Victoria werd dan ook met speels gemak naar de slachtbank geleid waarmee ik overigens niet wil zeggen dat deze tegenstander zwak was, onze D1 was gewoon heel erg goed vandaag!

Het was uitblinker Justin die de 2-0 liet aantekenen toen hij na een mooie pass van Niels op snelheid iedereen aftroefde en koeltjes afmaakte. Een fout in de verdediging werd door Olivier afgestraft met een strakke schuiver in de rechterhoek (3-0) en een mooie actie van Justin betekende de 4-0. Het was een genot om te zien al werden er ook nog behoorlijk wat kansen om zeep geholpen. Vlak voor rust was het wederom Justin die weer langs z’n tegenstander schoot (weer een pass van Niels!) en identiek aan het tweede doelpunt de 5-0 ruststand bracht.

Na rust leek de D1 het eerst even rustig aan te doen, zonder dat Jesse in z’n doel wat te doen kreeg.
Toen na een minuut of 7 Mitchell Justin vrij voor het doel neerzette en de 6-0 viel begon alles weer te swingen. Max maakte de 7-0 door goed opgesteld te staan na een schot op de paal van Justin. De 8-0 was een prachtige kopbal van Mitchell uit een evenzo mooie voorzet van Nik. Een gave hattrick van Justin betekende dat de stand op 11-0 werd gebracht waarbij vooral de 10e erg fraai was toen Martijn doorging tot de achterlijn en mooi aflegde. Olivier bracht de eindstand op 12-0 door een afgeslagen bal hard en strak achter de kansloze keeper te knallen. De keeper heeft Victoria overigens nog behoed voor erger…

Een heerlijke pot aar zelfs trainer John door ontroerd raakte….7 doelpunten van Justin die de jacht op Olivier inmiddels geopend heeft. Niet dat het een onderlinge strijd gaat worden, we hebben immers 1 gezamenlijk doel ! Het kampioenschap zit er nog steeds in, volgende week wordt het erop of eronder!!!

Eemnes is de nog steeds ongeslagen koploper, als we net zo spelen als vandaag en vorige week dan hopen we ze de eerste verliespunten te bezorgen en de leiding over te kunnen nemen. Bij verlies is alles anders en lijkt het beslist. Helaas weer een uitwedstrijd op een vroeg tijdstip. Lekker scherp trainen en goed voorbereiden, ik verwacht dat er natuurlijk weer veel publiek meereist om onze jongens te steunen en heb er na vandaag alle vertrouwen in.

Overige uitslagen: Wasmeer D2 – Eemnes D1: 0-10; ’s Graveland D2 – SV de Vecht D1: 0-3; BFC D3 – SC ’t Gooi D2: 7-1; Hertha D1 – OSM 75 D2: nog niet bekend