E2 in topvorm tegen Zuidvogels

Het zat er aan te komen. Niet omdat ik graag gelijk wil hebben maar een paar weken geleden heb ik het voorspeld: als het zo doorgaat kan het niet anders dan dat de E2 weer gaat winnen.

Vandaag was dat moment daar.

In een winderig huizen begonnen we de wedstrijd, ondanks de in Nederland rondwarende griep, met een voltallig elftal. In het begin leek de motor bij veel van onze spelers nog niet helemaal op gang. Lustig combineerde Zuidvogels er op los en Breukelen stond meteen onder druk. Toch wist Zuidvogels van deze vliegende start geen gebruik te maken want al snel wist Mees in een vlotte uitbraak te scoren en stond de teller voor ons op voordeel. Toen wisten we nog niet dat dat de verdere wedstrijd zo zou blijven. Nadat de motor bij onze spelers echt op gang was gekomen ontwikkelde het elftal zich tot een efficiënte doelpuntenmachine. Er werd strak verdedigd en vooral zeer snel omgeschakeld naar de aanval. Deze liep uiterst succesvol en het was heerlijk om te merken dat er uit de kelen van Breukelen spelers en supporters opgelucht gejuich klonk.

Na tweederde van de eerste helft stond de teller op zes doelpunten en had Mees zijn doelstelling (4 maal scoren zodat hij een beter doelsaldo dan Suarez heeft) reeds behaalt.

Ook Danny en Rick hadden er eentje in liggen.

In het groeiend optimisme schuilde echter ook een groot gevaar. Teveel ging het hele elftal zich richten op aanvallen en werd de verdediging verwaarloosd. In de spits liepen we elkaar in de weg en achterin vielen gaten. In het laatste deel van de eerste helft wisten wij niet meer de scoren en Zuidvogels een tegendoelpunt te maken. Uiterst tevreden en een beetje ongerust gingen we de pauze in.

Nadat we opnieuw afspraken hadden gemaakt over positie in het veld en wie waar loopt te verdedigen was het meteen in de tweede helft al duidelijk, dit gaat goed komen. We waren nog niet bezig of de zevende lag er in. In de tweede helft werd er goed verdedigd door Tim, Thom en Rick (die maar wat graag wilde aanvallen) en had het aanvallende spel van middenveld en spitsen opnieuw succes. 2-10…Uiteindelijk had Mees er 5, Tygo en Rick er 2 en Danny er 1 op de teller staan (met dank aan Ronald), dubbele cijfers! In de opbouw van deze aanvallen hadden Ollie en Dax een geweldige rol als balveroveraar op het middenveld.

Zuidvogels wist nog een maal te scoren uit een vrije trap die toevallig voor de voeten van een aanvaller viel. Verder heeft Breukelen F2 nauwelijks kansen wegggeven.

Voor het doelsaldo, zelfvertrouwen, plek op de ranglijst en spelplezier een mooie ochtend.

Ik ben benieuwd of dit een reeks van overwinningen inluidt? Als we zo blijven speler hou ik er ernstig rekening mee!