Prijsschieten bij ‘t Gooi…

17 oktober 2009: SC ’t Gooi D2 - FC Breukelen D1; 1-15 (0-8)

Onze D1 moest vandaag aantreden tegen hekkensluiter SC ’t Gooi D2! Op papier dus een makkelijke tegenstander, dit bleek ook in het veld zo te zijn…Willem was helaas nog geveld door de griep en moesten we missen.

Terwijl de velden er prachtig bij lagen werd onze wedstrijd ingedeeld op een kunstgrasveld die z’n beste tijd wel heeft gehad (en volgens een insider eentje van de 1e generatie die inmiddels wel zou zijn “afgeschreven”).

De wedstrijd is geen moment een wedstrijd geweest….Al na minder dan 30 seconden lag de eerste erin na een mooi afstandschot van Justin:0-1. ’t Gooi voelde de “bui” waarschijnlijk al hangen en besloot met zo’n beetje het gehele team voor het doel te gaan hangen. Van mooie aanvallen kon dan ook nauwelijks sprake zijn, Breukelen kon dan ook niet vel anders dan met afstandschoten haar geluk te beproeven; niet zonder succes..! De 0-2 was van Olivier met een mooie boogbal van afstand, de 0-3 een knal van Nik, 0-4 door een streep in de kruising van Justin en de 0-5 wederom een afstandschot, nu van rechts van Gino. De 0-6 was dan eindelijk een aanval uit het boekje: Niels ging goed door op de achterlijn en gaf Olivier de gelegenheid om simpel in te tikken. Snel daarna was het Mitchell die prachtig de bal uit een corner in de touwen volleerde: 0-7, de ruststand werd op 0-8 bepaald door Junior die ook uit een corner de bal over de lijn wist te krijgen…Erg sneu voor de jongens van ’t Gooi en toch ook knap dat ze erg sportief bleven en er niet op elkaar gescholden werd.

De tweede helft gaf eenzelfde beeld maar de precisie en felheid was (begrijpelijk) een beetje verdwenen. De drang naar het doel was er overduidelijk (misschien wel te duidelijk) en het leek of iedereen een beetje voor eigen succes ging spelen. Gelukkig hebben we ook nog enkele mooie doelpunten gezien ! Ik volsta even met een korte opsomming: 0-9 Uithaal met links door Nik, 0-10 Mitchell uit een corner, 0-11 Martijn die uiteindelijk afmaakt nadat iedereen faalde in de afronding, 0-12 eigen doelpunt na een voorzet van Gino (we schrijven het doelpunt op zijn naam), 0-13 Gino uit een mooie voorzet van Justin, 0-14 Olivier in de rebound na een schot op de lat van Milan, 0-15 Olivier na mooi aktie van Justin. In de allerlaatste minuut weet ’t Gooi “de eer” nog te redden na een onnodige fout in de defensie (de derde in de laatste 10 minuten..)

Overige uitslagen: OSM75 D2 – BFC D3: 4-3 ; SV de Vecht D1 - NVC D2: 6-0 Eemnes D1 – ’s Graveland D2: 8-0, Victoria D3 - Wasmeer D2: 3-0; Hertha D1 was vrij. Koploper blijft Eemnes, wij volgen met vlak achter ons De Vecht met evenveel verliespunten.

Mannen, goed aan het doelgemiddelde gewerkt, nu ff genieten van de herfstvakantie. Er is wel gewoon trainen, goed voorbereiden op het toernooi van volgende week. Hoe laat moeten we ook alweer op???

PS. Onze volgende tegenstander in de KNVB-Beker heet UVV D1, datum van de wedstrijd nog niet bekend.