FC Breukelen verzuimt afstand te nemen

Het is Breukelen net niet gelukt de 3 punten in de wacht te slepen.

Breukelen begon goed aan de wedstrijd en drong Eemdijk ver terug op eigen helft. Na een half uur werd dan ook de dikverdiende 1-0 gescoord door Maikel Goossens.

In de tweede helft nam Breukelen het vaak veel te gemakkelijk op. Eemdijk wilde niet verliezen van de aanstaande kampioen (?) en probeerde met man en macht de achterstand weg te werken. Via een strafschop scoorde Eemdijk de 1-1.

Uit een prachtig genomen vrije trap van Mark Dijs, na de zoveelste overtreding op uitblinker Ivar van Dinteren kwam tien minuten voor tijd de 2-1 op het scorebord.

De teleurstelling was vervolgens heel groot toen Eemdijk vlak voor tijd toch nog via een wanhoopsschot de 2-2 scoorde. In de blessure tijd scoorde Gokhan Yasar nog bijna de 3-2.

De eindstand werd door Eemdijk gevierd als een overwinning terwijl de spelers van Breukelen teleurgesteld richting kleedkamer gingen. Men had namelijk de kans laten liggen om ook na 6 wedstrijden de maximale score te behouden en Eemdijk zodoende op 5 punten achterstand te zetten. Ook de periode titel was dan heel dichtbij geweest.

Zaterdag speelt Breukelen uit tegen Candia uit Rhenen. Nummers 2 en 4 van de ranglijst, Eemdijk en VVA, treffen elkaar en ook de nummers 3 en 5, SVL en Zevenhoven spelen tegen elkaar.

Breukelen kan bij winst goed profiteren van het puntenverlies van de concurrenten en mogelijk ook al het periodekampioenschap binnenhalen.