A2 wint streekderby van concurrent Maarssen

Afgelopen zaterdag moest de A2 op bezoek bij concurrent Maarssen. Beide ploegen hadden 9 punten behaald aan de voorgaande 4 wedstrijden. De afwezigheid van uw vaste verslaggever Jonathan was al langere tijd bekend en dus heeft u nu eenmalig een andere reporter, deze reporter voelde zich echter ook niet 100% en bleef daarom aan de kant.

Steven heeft in het begin van zijn nog ‘prille’ voetbalcarrière bij Maarssen gevoetbald. Iedereen uit het team was zich ervan bewust dat wanneer je een Breukels shirt aan hebt en moet gaan voetballen in en tegen Maarssen, dat je het altijd zwaar krijgt.

Breukelen begon wat afwachtend aan de wedstrijd, met de teruggekeerde Rens op de bank had Maarssen in de eerste 10 minuten het overwicht. Na deze eerste minuten begon Breukelen grip op de wedstrijd te krijgen en wist bij Maarssen met gevaarlijke counters agressiviteit naar boven te halen. De verdediging stond goed en het vijandelijke doel kon meer en meer gezocht worden. In de eerste helft kenden we ook tegenslagen: Mike en Casper moesten het veld met een blessure verlaten en werden niet onverdienstelijk vervangen door respectievelijk Ferry en Darryl.. Op slag van rust kwam Breukelen er nog een aantal keer goed uit waarin 2x de lat werd geraakt door schoten van Raymond en Steven en 1x de buitenkant van de paal door Jannes. 2 minuten voordat de rust aanvang zou krijgen schoot Steven de bal na een goedlopende aanval rustig in het netje. Het was werkelijk waar een aanval uit het boekje, een vrije bal op de middenlijn genomen door Alex belandde in de voeten bij Raymond die op zijn beurt de bal direct bij Jannes bracht waarna hij een man wist te passeren en de bal terug bracht bij Raymond die hem weer teruglegde op Steven en die kon hem aannemen en tegen te touwen schieten.

Na de rust ging Breukelen verder waar het mee geëindigd was: aanvallen. Binnen 10 minuten na rust verdubbelde Steven de score door een corner direct in te draaien: 2-0. Na deze goal leek de A2 op rozen te zitten en ging te nonchalant voetballen. Dit alles resulteerde binnen 10 minuten in een 2-2 tussenstand. De eerste bal had Myron na eigen zeggen móéten hebben en de 2e stond dezelfde speler die de eerste goal gemaakt had geheel vrij. Guido speelde op de backpositie in aanvallend opzicht een nagenoeg foutloze wedstrijd maar als back hoor je natuurlijk als eerst de verdedigende taak foutloos uit te voeren. Het werd een ware knokpartij waarbij de neutrale toeschouwers zijn vingers kon aflikken. Kansen waren er over en weer, hele grote kansen zelfs voor Breukelen maar het mocht allemaal niet baten. Het leek af te stevenen op een 2-2 maar Breukelen wist dat zij hiermee zichzelf tekort zouden schieten. 5 minuten voor tijd kreeg Breukelen nog een corner en voor de 2e keer dit jaar was het Guido die zichzelf tot matchwinner kon kronen en kopte de bal in het doel: 2-3. Na nog wat overtredingen bleef de spanning hoog maar na het laatste fluitsignaal van de duidelijke clubscheidsrechter was de ontlading groot.

Met 12 punten uit 5 wedstrijden blijft FC Breukelen A2 meestrijden om de ereplaatsen in de competitie. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Desto A1 op het programma. Desto leek in eerste instantie een goede concurrent voor degradatiekanditaat ’s Graveland maar wist tegen andere laagvliegers uit onze competitie de afgelopen 2 wedstrijden de volle winst te pakken. Zij zullen dus net als de A2 met veel vertrouwen aan de start verschijnen. Volgende week meer hierover van uw vaste wedstrijdverslaggever.

VV Maarssen a2 – FC Breukelen A2 2-3 (0-1)

Doelpuntenmakers FC Breukelen: Steven 2x, Guido

Opstelling eerste helft: Myron, Casper (Darryl), Alex, Micheal, Guido, Samphan, Mark, Steven, Mike (Ferry), Jannes en Raymond

Opstelling tweede helft: Myron, Guido, Alex, Micheal, Darryl, Samphan, Mark, Steven (Rens), Ferry (Casper), Thomas (Jannes) en Raymond (Steven)

Man of the match: Steven