Nieuw Zondag 2 is voetballen nog niet verleerd

Afgelopen zondag mochten ze eindelijk weer de wei in. Als enige ploeg nog maar 1 wedstrijd gespeeld. De andere ploegen stonden al op 4 wedstrijden. Breukelen had 2 weken achter elkaar de afmelding van de tegenstander. Tot grote teleurstelling van de jongens. Zondag stond op een regenachtige dag de wedstrijd op het programma tegen Waterwijk. Zo waar was er geen afmelding dus om half 1 werd er verzameld en beetje bij beetje liepen de spelers binnen.

Om 13:30 was het dan ook tijd voor de aftrap onderleiding van Michael Goossens. Het werd al snel duidelijk dat het een lastige wedstrijd ging worden. Al na 4 minuten werd een schot van Waterwijk van richting veranderd door wie anders dan Martin maar keeper Patrick kon er nog een handje tegen aankrijgen. Dit was het eerste maar vooral niet het laatste gevaarlijke moment.
Waterwijk was de ploeg die aan het voetballen was dat deden ze aardig tot 25 meter van de goal van Breukelen. Daar hield het creatieve gedeelte op. Breukelen had af en toe een zeldzame uitbraak maar tot meer waren ze vandaag ook niet instaat. Na 24 minuten kreeg Breukelen een vrijtrap net voorbij de middellijn. Deze werd snel genomen door Peter en deze was precies op maat in de voeten bij Donny na een wat moeilijke aannamen ronde hij het schitterend af. Het verloop van de 1ste helft was Waterwijk de betere ploeg verder aan een paar kansloze schoten van 25 meter kwamen ze niet. Mede door het natte veld schoten alle steekballen door in de handen van keeper Patrick. Tussendoor schoot Waterwijk nog een keer op de bovenkant van de lat maar meer gevaarlijke kansen waren er niet!

De 2de helft vertoonde een zelfde beeld. Waterwijk speelde de bal rond en had dus ook het meeste balbezit. Er kwam steeds meer druk op de laatste linie van Breukelen maar onderleiding van Dennis hadden ze het onder controle. Waterwijk kwam ook in het eerste gedeelte van de 2de helft niet verder dan een paar schoten vanaf 25 meter. Na 65 minuten kwam er nog een extra aanvaller in bij Waterwijk dus dat hield in dat er voor Breukelen meer ruimte ging komen. Dit resulteerde in een 3 tal kansen. Een schoot van Jos Timmer van 25 meter die de keeper slecht verwerkte en voor de voeten van Donny belande maar helaas wist hij de keeper niet te passeren het resulteerde in een corner. De corner werd mooi op het hoofd van de lange(iets te weinig conditie) Floris gelegd die hem bezorgde bij Donny maar ook deze kans was niet aan hem besteed. Waterwijk kreeg na 75 min een eerste echte kans. Een lastig schot van de rechtsbuiten van Waterwijk werd niet sterk weggewerkt door Patrick en dat zorgde ervoor dat de bal op 10 meter voor de goal bij de linksbuiten van Waterwijk terecht kwam gelukkig voor Breukelen bezorgde hij hem netjes terug waar hij hoort in de handen van keeper Patrick. Breukelen was nog 1x gevaarlijk door een goede opening van Bas kwam Freek 1 op 1 met de keeper maar schoot de bal recht in de handen van de doelman van Waterwijk.
Met nog 1 minuut op de klok kreeg waterwijk de grootste kans van de wedstrijd. Een slim balletje van de nummer 13 van Waterwijk richting de kruising keeper Patrick kon er gelukkig met een vingertop bij om te zorgen dat de bal naast de goal verdween.

Fc Breukelen hield door een geweldige werklust, passie en beleving de 3 punten in eigen huis. Enige negatieve puntje was toch wel de conditie. De komende weken zal er dan ook echt getraind moeten worden om de wedstrijden makkelijker te kunnen beslissen.