FC Breukelen A3 – Ijsselmeervogels A3

Op zaterdag 10 oktober om 12.30u stond de thuiswedstrijd tegen Ijsselmeervogels op het programma.
Met een fikse kater wist de A3 dat het lastig zou worden tegen de onbetwiste favoriet voor het kampioenschap in de poule.

Breukelen mocht aftrappen en de eerste 10 minuten werden door beide ploegen gebruikt om de tegenstander af te tasten. Na een kwartier gespeeld te hebben zocht Ijsselmeervogels de aanval en scoorde het de verdiende 1-0. Breukelen speelde slap, het was niet fel genoeg in de duels en de voorhoede kon de bal niet vasthouden. De tegenstander daarentegen was wel fel in de duels en ging ook meerdere malen over het randje heen. Ijsselmeervogels kon simpel uitlopen naar 0-4 en een monsterscore leek in de maak. 0-4 was ook de ruststand.

In de 2e helft begon Breukelen beter te voetballen, zonder de uit de wedstrijd geschopte Tum en de naar een feestje vertrokken Jelle v.d. Bosch werd er eindelijk meer druk gezet naar voren. Een lange bal van achteruit leek oncontroleerbaar maar Gert maakte op prachtige wijze, door de bal over de keeper heen te lobben en de bal toch onder de lat te plaatsen, de 1-4. Breukelen begon nog beter te voetballen en een nieuwe goal leek in de maak. Echter, Ijsselmeervogels sloeg keihard toe en scoorde uit het niets de 1-5 en de 1-6.

Breukelen had zichzelf wat te bewijzen en zette nogmaals aan, na kansen voor Gert en ‘Kelvin’ kwam de bal nogmaals bij ‘Kelvin’ in het strafschopgebeid terecht. ‘Kelvin’ wilde uithalen maar werd vol op zijn kuiten getrapt door de agressief spelende tegenstanders. Waar heel Breukelen dacht aan een penalty, iets waar Breukelen ook zeker recht op had, besloot de scheidsrechter dat er doorgespeeld moest worden. De noodkreten van ‘Kelvin’ ontgingen echter ook de scheidsrechter niet en die besloot maar eens polshoogte te gaan nemen. Hij trof een speler aan met duidelijk nopafdrukken in zijn been, die dan ook van het veld afgedragen moest worden.

Breukelen gaf de moed op, ook om de aantal geblesseerde spelers nog enigszins te beperken. Ijsselmeervogels kon de 1-7 en de 1-8 maken en liep zo uit naar een ietwat geflatteerde zege.

Jongens, mijn complimenten voor het rustig blijven tijdens deze harde en ietwat gemene wedstrijd. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen.