Breukelen F2 weer fenomenaal

De F2 van ons FC Breukelen heeft zaterdagochtend 10 oktober zich van zijn beste kant laten zien. Zes weken geleden walste de tegenstander V.V. Maarssen F3 in de bekerwedstrijd nog over de jongens heen met 5-0. Echter deze keer was de ploeg onder leiding van aanvoerder Yme iets heel anders van plan.

Yme stuurde vanuit de verdediging Matt, Destin, Tommie en Olivier naar voren: de aanval zoeken! VV Maarssen wist niet waar ze moest kijken. Overal doken onze jongens op voor het doel van de tegenstander. Na een bal op de paal en op de lat was het raak; Tommie schoot schitterend raak.

Daarna raakte Olivier op dreef. Hij rondde een snelle solo af met een onhoudbaar schot dat hoog in de touwen belandde: 2-0. Direct daarna werd de sterspeler van Maarssen ingezet. Onze jongens waren enigszins onder de indruk en prompt knalde Maarssen er 2 afstandschoten in. 2-2 was de stand bij rust.

In de rust sprak leider Jürgen de jongens toe. De gevaarlijkste spelers van Maarsen moesten onschadelijk gemaakt worden (met sportieve middelen uiteraard). De verdediging van onze F2 maakte slechts 1 foutje in het begin van de 2e helft waardoor Maarssen op een 3-2 voorsprong kwam, maar daarna was het helemaal afgelopen voor ze. Alle supporters (ook die van Maarssen) waren onder indruk van de verdedigende kwaliteiten van Jurriaan, Yme, Matt en Destin.

Door het goede verdedigen zal de moeder die dit keer de kleding moet wassen een aardige klus hebben. Want daar waar het nodig was werden slidings gemaakt. Onze topkeeper Daan deed de deur definitief op slot; hij liet Maarssen niet meer scoren. Ik denk dat we binnenkort zijn contract moeten verlengen, anders raken we hem nog kwijt aan een topclub.

Yme leidde het team naar de overwinning door Matt en Destin de aanval te laten zoeken. Het fenomenale afstandschot van Matt was de bekende “Anschlusstreffer”. Breukelen rook de overwinning en wist dat ze met een gelijkspel geen genoegen hoefde te nemen. Destin en Olivier verzilverden de kansen die ontstonden uit mooi combinatiespel en vlijmscherpe counters, 3-4 en 3-5. De tegenstander gaf de moed op en wist dat tegen dit Breukelen voor Maarssen geen eer was te behalen.

Alle supporters complimenteren de F2 met de overwinning, maar vooral met de manier waarop de zege tot stand kwam; door er voor te knokken, een goede techniek en een steeds beter wordend samenspel. Jullie zien dat de trainingen van John hun vruchten afwerpen.

Volgende week graag weer zo’n voorstelling ………. Sorry, wedstrijd!