Geen problemen D1 in “burenruzie”…

10 oktober 2009: FC Breukelen D1 – OSM75 D2; 12-0 (3-0)

Na een nacht vol hevige regen traden we vandaag aan op Veld1 (het hoofdveld moest gespaard blijven voor de kraker van het eerste….). Tegenstander vandaag was OSM75 D2 uit Maarssenbroek, een echte derby dus.

Jesse stond weer in het doel en Martijn was vandaag met de D2 mee die een aantal spelers tekort kwam. De afgelopen weken hielp Stan ons uit de brand, fijn dat we nu iets terug konden doen..Verder hadden we op het laatste moment ook nog even een scheidsrechtersprobleem en vonden we Ton bereid om deze tak voor vandaag op zich te nemen. Ton, bedankt – je had het gelukkig niet echt moeilijk…!

Na het debacle van vorige week werden de jongens goed op “scherp” gezet in de kleedkamer en werd het erg stil…..

De wedstrijd begon wat slapjes maar toch was het vrij duidelijk dat onze D1 zich vandaag geen al te grote zorgen hoefden te maken. Na eerst een beetje gerommel op het middenveld en licht aandringen van OSM, nam de D1 het spel langzaam over. Veel schoten uit de tweede lijn die echter allemaal het doel misten (allemaal links naast het doel….staat het doel tijdens de training soms meer aan de linkerkant??) Bij een corner liet de keeper de bal even los en was het Olivier die alert was om in een “scrimmage” de eerste er in te prikken. Volgens sommigen (publiek van de tegenstanders) werd hierbij de keeper aangevallen, anderen (waaronder ook de scheidsrechter) zagen echter geen overtreding: 1-0. Ook bij de tweede goal van Breukelen kreeg de verdediging de bal niet weg en was het Mitchell die de bal er van dichtbij in gleed. Een klein foutje van Niels werd gelukkig door goed uitkomen van Jesse weer gecorrigeerd, aan de andere kant had Breukelen weer veel kansen nodig…Justin maakte de 3-0 in de korte hoek na een mooie lange pass op links. Toen Justin vlak voor rust weer doorbrak maar de bal niet lekker aannam (waardoor deze te ver voor zich uit rolde) kwam hij ongelukkig in botsing met de keeper van OSM. Tijdens de blessurebehandeling besloot Ton ook maar meteen voor rust te fluiten; Ruststand 3-0 Helaas was de keeper van OSM dusdanig geblesseerd dat hij vervangen moest worden..

Na de rust kregen onze jongens al snel de kans de score op te voeren. Binnen 5 minuten lagen er al drie in: Eerst was het Willem die van rechts mooi kon uithalen, daarna Max die de bal mooi intikte na een mooie pass binnendoor van Mitchell en vervolgens Olivier die een afgeketst schot in de rebound simpel kon binnenwerken. Even nam Breukelen gas terug om in de 10e minuut de draad weer op te pakken. De 7-0 viel na een schot op de paal van Justin – weer stond Olivier op de goede plaats om simpel te scoren. De 8-0 kwam wederom van de schoen van Olivier (hattrick!) na een prachtig opgezette aanval.

Het prijsschieten was begonnen en de arme invalkeeper van OSM moet er bijna moedeloos van geworden zijn. Toch was het niet aan hem te wijten! Olivier vond het wel genoeg zo en legde de bal af aan Mitchell die vervolgens met een leep boogballetje de 9-0 liet aantekenen. Ook de 10-0 kwam van Mitchell die vanuit de 16 een afdwalend schot zag binnenvallen. Onze assistent-reporter (bedankt hè!) had het erg druk en dreigde even de tel kwijt te raken toen Nik uithaalde en de keeper kansloos voor de elfde keer liet ‘vissen”. De eindstand (12-0) werd bepaald door een wereldgoal van Justin met een schitterende “krul” in de rechterbovenhoek.

Een lekkere eindstand en een opsteker na de zeperd van vorige week. Toch, ik weet het klinkt raar als we naar de uitslag kijken, was het allerminst overtuigend. Een kniesoor die zich daar overigens verder druk om zal maken! De week overigens geen foto’s van de wedstrijd, vlaggen en foto’s maken gaat niet samen…

Overige uitslagen: Hertha D1 – BFC D3: afgelast!; NVC D2- Eemnes D1: 2-5, Wasmeer D2 - SC ’t Gooi D2: 7-0; ’s Graveland D2 – Victoria D3: nog niet bekend…later! SV de Vecht was vrij.

Zo staan we weer tweede en is alleen Eemnes nog zonder verliespunten. Volgende week spelen we uit bij hekkensluiter SC ’t Gooi. Aanvang wedstrijd 13.00 uur, verzamelen om 11.45 bij FC Breukelen.