Weg omhoog D2 ligt open?

Even de grootste verrassing van afgelopen weekend; CSW D2 (je weet wel, nipt 2-1 verlies in de beker) wint met niet minder dan 5-0 van BVV. Rekening houdend met één wedstrijd minder gespeeld, sta je met een extra virtuele winstpartij gewoon gedeeld 2e in het rijtje, tevens de voorzichtige voorspelling van vorige week.

De mogelijke weg omhoog via tegenstander Wasmeer D3, was er deze keer een met niet al te veel hobbels. Ze werden meteen goed vastgezet op eigen helft en onze jongens oogden vanaf aanvang alert en gretig. Ondanks het missen van enkele opgelegde kansen werd, in tegenstelling tot voorgaande duels, nu ook eindelijk een keer een vroege voorsprong bereikt. In de 9e minuut was het raak via Koen en ook 5 minuten voor rust wist hij wederom het net te vinden, niet minder het gevolg van noeste arbeid door het gehele team. Met het algehele spelbeeld op het netvlies en een aanstaand windje in de rug, was 2-0 een prima en comfortabele voorsprong. Door Tim werden snel nog wat bruggetjes geslagen tussen training en wedstrijd om daarna de wedstrijd weer zo snel mogelijk te kunnen hervatten.

Nadat Mathijs na slechts enkele minuten onfortuinlijk was met een bal op de lat, was het Zwier die ook zijn goaltje mee wist te pikken en deelde Gino nauwelijks 3 minuten later de genadeklap uit. Bij deze 4-0 voorsprong leek het heel even of de teugels iets gevierd werden en begon het zo links en rechts ook conditioneel te kraken. Wasmeer kreeg iets meer ruimte om te voetballen en dat leverde toch nog enkele hachelijke momentjes op voor eigen doel. Al met al genoeg waarschuwingen om de wedstrijd daarna geroutineerd uit te spelen en kon Zwier vlak voor tijd ook zijn 2e doelpunt bijschrijven.

Terug naar de ambities uit het begin; wat weten we over ’s Graveland D3?

Hun eerste wedstrijd was 5-0 winst tegen Laren (wij 2-1). Daarna verlies met 4-5 tegen Altius D2 en Argon D3 1-4 (beide nog niet tegen gespeeld en staan boven ons) en tussendoor een klinkende overwinning van 7-2 op Wasmeer D3 (wij 5-0). Conclusie: een op papier gelijkwaardige en geduchte tegenstander waar we serieus rekening mee moeten houden. Wederom heel veel succes.