Blijft Fc Breukelen zaterdag ongeslagen en koploper?

Zaterdag Fc Breukelen - Eemdijk

Na vijf wedstrijden staat Fc Breukelen alleen op kop en krijgt zaterdag nummer 2, Eemdijk op bezoek. Bij winst loopt Fc Breukelen nog verder uit op de concurrent en ligt het periodekampioenschap ook voor het grijpen.

Afgelopen zaterdag won Fc Breukelen in en van Loosdrecht

Loosdrecht is een tegenstander waar FC Breukelen het traditioneel moeilijk mee heeft. Loosdrecht verdedigde met veel mensen achter de bal en probeerde er met snelle counters uit te komen.

Gokhan Yasar speelde weer in de basis. De jonge spits maakte zijn verkiezing waar en nam de openingstreffer van de wedstrijd voor zijn rekening. Breukelen was voor de rust de bovenliggende partij maar wel wat slordig in de opbouw.

Veel balverlies op het middenveld zorgde ervoor dat Loosdrecht er een paar keer gevaarlijk uitkwam. De ruststand werd echter bereikt met een verdiende 0-1 voorsprong.

Na de rust, met Koen Hooijmaaijers in de ploeg, kwam Loosdrecht op 1-1, na een slordig moment in de achterste lijn. Fc Breukelen vond het na 25 minuten wel welletjes.en zette Loosdrecht volledig vast. Trainer Marco van der Meer verving verdediger Wim van Kippersluis voor debutant Jeffrey van Rootselaar. Jeffrey, afkomstig van vv Maarssen, maakte een prima debuut. Fc Breukelen ging helemaal los en scoorde de snelle en schotvaardige spitsen Gokhan Yasar (1) en Jacky Castelijns (2) de dikverdiende 1-4.

Aanstaande zaterdag zal Fc Breukelen er alles aan doen om juist tegen Eemdijk de volle winst binnen te halen. Op eigen terrein werd immers in 2009 slechts twee keer verloren.

Fc Breukelen is er nu op gebrand om de maximale score het hele seizoen vast te houden

Aanvang FC Breukelen 1 - Eemdijk 1 is om 14.30 uur.

Live verslaggeving door Radio Polderland in het programma Polderland Sportief met Willem Visser: