VV Jonathan A2 – FC Breukelen A3

3 oktober 2009 VV Jonathan A2 – FC Breukelen A3

Na de eerste 2 competitiewedstrijden met ruime cijfers te hebben verloren tegen respectievelijk Hoogland A3 en De Bilt A3 stond de uitwedstrijd tegen Jonathan A2 op het programma. De A3, een mix van jongens met veel voetbalervaring en jongens met nagenoeg geen voetbalervaring was vandaag met de vrijwel volledige selectie afgereisd naar Zeist.

Om 14.45 uur blies de scheidsrechter op zijn fluitje en werd er afgetrapt door Jonathan. Als experiment stond Tom dit keer op het middenveld en Thang nam zijn positie als voorstopper in. Met deze opstelling zette Breukelen direct goed druk op de ballen en werd het via de spitsen Gert-Jan en Marley en aanvallende middenvelder Kelvin al vroeg in de wedstrijd redelijk gevaarlijk. Het geluk ontbrak Breukelen echter en ook de harde wind maakte het lastig om hier rake schoten op doel te lossen. De eerste helft was duidelijk voor Breukelen en men was dan ook verontwaardigd dat de scheidsrechter al na 30 minuten floot voor het einde van de 1e helft. Het horloge van de scheidsrechter bleek stil te staan en er werd besloten om de 2e helft 5 minuten langer door te voetballen.

Aan het begin van de 2e helft, met 5 nieuwe spelers in de ploeg, werd er afgetrapt door Breukelen. Het wedstrijdbeeld van de 1e helft was verdwenen en Jonathan kon goed doorkomen en werd een aantal maal gevaarlijk. Net toen Breukelen zich weer wist te herpakken viel de onverwachte treffer voor Jonathan. Knullig verdedigen van Breukelen zorgde ervoor dat Jonathan lang in balbezit kon blijven in de zestien. Een mislukte voorzet van de linkerflank speler van Jonathan kwam uiteindelijk terecht bij een van zijn medespelers die de bal simpel in het doel kon werken: 1-0. Jasper, die geblesseerd aan de kant zat omdat hij van zijn fiets was gevallen die avond ervoor…, ging in de spits spelen en na een mooie actie van Nick kon hij de rebound er simpel inschieten: 1-1. Enkele minuten later schoot haalde Kelvin maar eens uit. Zijn schot mislukte maar het balletje rolde rakelings langs de kleine keeper van Jonathan het doel in: 1-2. Na een hectische slotfase waarin Jonathan enkele malen zeer gevaarlijk werd en Tom nog op de lat schoot, floot de scheidsrechter, ditmaal na 50 minuten voor het einde van de 2e helft. De eerste 3 punten zijn binnen!

Jongens, complimenten voor het goede spel de 1e helft en gefeliciteerd met de 1e overwinning! De kratjes houden jullie nog tegoed..

Opstelling: Marc, Nick, Jelle de Beer, Thang, Jasper, Tom, Daan, Jos, Kelvin, Gert-Jan, Marley

Wissels: Maurice, Tum, Bas, Frank