De E4 was TOP in de topper tegen SVM

Eindelijk was het zover de topper tegen de koploper SVM E3, evenveel punten alleen SVM had 2 doelpunten meer gemaakt. Het vorige weekend hadden de jongens van de E4 geen wedstrijd gespeeld.

Het was op de trainingen al te zien dat de jongens scherp waren immers na elke training was er geen speler die niet hinkend van het veld af kwam.

Tijdens de warming-up werd het zichtbaar wie onze tegenstanders waren en menig speler moest even na adem happen. Met een zucht hoorde je de jongens zeggen “wat zijn ze groot”!

Maar als je denkt dat de jongens uit Breukelen uit het lood waren geslagen kwam van een koude kermis thuis.

De wedstrijd staat op het punt om te beginnen, de laatste tips worden nog doorgegeven en de wedstrijd werd begonnen.

Het was vanaf het begin Breukelen die het spel dicteerde en de tegenstanders uit Maartensdijk steeds weer onder druk zette, maar doelpunten……. die kwamen er nog niet. De jongens uit Breukelen wisten elkaar goed te vinden alleen de laatste bal viel steeds niet goed of de keeper stond op de goede plek. SVM probeerde met counter voetbal de verdediging van Breukelen te verrassen, echter deze wisten steeds de klus te klaren. Het team uit Breukelen zette de tegenstanders vast voor hun eigen goal en voerde de druk hoog op. Tijdens deze aanval wist het team uit Maartensdijk met een verre trap hun hangende speler te bereiken en met deze snelle counter de score te openen, 0-1. Geheel tegen de verhouding in stond het team uit Breukelen achter. Piet Paulisma had voor zaterdag een storm over Nederland voorspeld maar deze was alleen zichtbaar op het veld bij Breukelen. De mouwen werden opgestroopt en de jongens uit Breukelen gingen los. De ene stormloop naar de ander vloog op de keeper van SVM af, maar hij stond knap zijn mannetje. Hij gebruikte alles om Breukelen het scoren te beletten, lat, paal zelfs benen van zijn mede spelers alles gooide hij in de strijd om zo de nul vast te houden. De rust werd bereikt en het was nog steeds 0-1.

Tijdens de rust werden de laatste tactische tips doorgenomen en kon de tweede helft beginnen.

Het was erg duidelijk de jongens uit Breukelen lieten er geen gras over groeien en de aanval werd weer gezocht. Via goed en vooral mooi combinatie voetbal werd Maurick gelanceerd en hij vertrok in één rechte lijn op de keeper van SVM af. Maurick bleef erg rustig en met een mooie schuiver was het raak 1-1. Dit was niet genoeg en de jongens uit Breukelen bleven maar aanvallen. Het was Jop die met een slalom bezig was en SVM wist hem maar niet te stoppen en toen….werd Jop hard getackeld en een vrije trap voor Breukelen was het resultaat.

Hiervoor moest het kanon van de E4 komen opdraven, van zijn positie als linker verdediger was het Thomas die de keeper van SVM mocht testen. Thomas nam zijn aanloop en met een hard en hoog schot wist hij de bal via de handen van de keeper en onderkant lat de bal in de goal te krijgen 2-1. Het team uit Breukelen bleef voetballen met breedte passes en driehoekjes wist men Jayson vrij te spelen. Jayson startte een mooie loopactie en met een mooi en zuiver schot wist hij de keeper in de korte hoek te verrassen 3-1. De E4 bleef maar aanvallend voetballen en zocht keer op keer de goal van de tegenstander op maar het was SVM die via een snelle counter over links Tim wisten te verrassen met een hard schot hoog in de korte hoek, 3-2. De jongens uit Maartensdijk stonden nog na te genieten van hun doelpunt of Jayson had het op zijn heupen en met een solo van de linkerkant de bal laag in de korte hoek en het was 4-2. Vlak voor het einde van de wedstrijd was het Breukelen die bleef combineren via een driehoekje aan de linkerkant werd de bal over 3 schuiven naar rechts gespeeld en was het Guido die met een snelle loop actie de bal achter de keeper van SVM wist te schieten, 5-2. Dit was ook de einduitslag.

Jongens voor jullie allemaal een grote pluim en alleen maar complimenten, wat waren jullie goed, klasse!