Hekkensluiter ’s Graveland gewillig slachtoffer A2

Na een reeks zware competitiewedstrijden leek de A2 van Breukelen het zaterdag dan eindelijk wat makkelijker te gaan krijgen. De A3 van s’Graveland, nummer laatst met 0 punten, heeft het weten te presteren in de voorgaande 3 wedstrijden 25 tegendoelpunten te incasseren. Vooraf werd dan ook gewaarschuwd voor onderschatting. Met een brede selectie van 16 man (alleen Rens werd gemist) trad de A2 op een winderige middag aan tegen een tegenstander zonder vertrouwen.

Aangevoerd door een groep enthousiaste supporters startte de A2 redelijk. In de eerste minuten bleven grote kansen uit en leek Breukelen op zoek naar zijn spel. Na een minuut of 10 was het echter al Thomas die de score opende. Hij schatte een goede diepe bal van Mark op waarde. Uit een rebound scoorde Samphan met zijn zwakkere linkerbeen zijn vierde treffer van het seizoen: 2-0. Er was een half uur gespeeld en Breukelen zocht met geduld de voorhoede, die vaak goed diep ging. Vanuit de verdediging werd de bal naar voren gespeeld, waar kansen ontstonden. Zo maakte Mike het derde(op aangeven van Casper) en vierde Breukelse doelpunt. Achterin ondervond men weinig problemen. Centraal stonden Marcel en Casper hun mannetje, aan de zijkanten deden Guido en Jonathan hun werk naar behoren. Op het middenveld maakten Mark en Michael en later Steven de dienst uit en zorgden Samphan en Mike en later Jannes voor diepgang. In een productieve slotperiode van de eerste helft werd nog vier keer het net gevonden. Jannes scoorde op aangeven van Raymond na een lange vrije trap van Marcel, Raymond zag via de binnenkant van de paal het net bollen en Mike zijn derde treffer en een mooi afstandschot van Marcel maakten het feest compleet. Met nog 45 minuten te spelen stond het 8-0!

Breukelen was na de thee even niet bij de les. Casper liet zijn man lopen na een vermeende handsbal van de tegenstander, die een verbouwereerde Myron klopte. Alex had toen al zijn rentree gemaakt achterin als vervanger van Marcel. Darryl betrad het veld in plaats van Guido en Mike werd gewisseld voor Ferry. Zes minuten na de 8-1 stelde Steven met een fraai schot van buiten de zestien meter orde op zaken. Hierna deed de A2 het rustig aan. Men ondervond veel hinder van de harde wind. Corners vielen achter de inkomende mensen, diepe passes rolden over de achterlijn. Kansen waren er nog wel. Steven schoot op de lat en Mark had pech in de afwerking. De tiende Breukelse treffer deed op zich wachten. Een curieuze treffer van Mark(een blunder van de s’Gravelandse keeper) luidde nog een vermakelijk laatste kwartier in. De ingevallen Guido zorgde voor vuurwerk langs de lijn en Steven bracht de 11-1 op het bord. De mooiste treffer van de dag werd nog door s’ Graveland zelf gemaakt. De centrale verdediger van de tegenstanders tikte een bal terug op de keeper, die daar niet op rekende. Zo rolde de bal op fraaie wijze de linkerhoek in. Een leuk slotakkoord van een Breukelse symfonie.

Waar de A2 vorig seizoen nog moeite had met op papier zwakke tegenstanders, werd nu met gemak afgerekend met de gedoodverfde hekkensluiter. De eerste helft werd sterk gespeeld met een scherpe voorhoede, een creatief middenveld en een solide verdediging. Keeper Myron werd geen enkele keer op de proef gesteld en de tegenstander had niets in te brengen. De tweede helft was van een minder hoog niveau. Nonchalance zorgde voor een tegentreffer die niet nodig was en de hoge passes waren door de wind onbruikbaar. Aan het eind van de tweede helft kwam echter het ontegenzeggelijke scorende vermogen van de A2 boven drijven. Volgende week is die weer hard nodig in de streekderby in Maarssen, waar de plaatselijke A2 wordt bestreden.

03-10-2009 FC Breukelen A2 – s’ Graveland A3 12-1

Opstelling eerste helft: Myron, Jonathan, Casper, Marcel, Guido, Mark(Steven), Michael, Samphan(Raymond), Mike, Thomas, Jannes

Opstelling tweede helft: Myron, Jonathan(Guido), Casper(Michael), Alex, Darryl, Mark, Steven, Jannes(Samphan), Ferry, Thomas(Mike), Raymond

Afwezigen: Rens

Doelpunten: Mike 3, Steven 2, Thomas, Samphan, Jannes, Raymond, Marcel, Mark, Eigen doelpunt tegenstander