E5: Een mooi kado voor de jarige Nick

VV Maarssen uit …. altijd spannend. De derby van de regio! Helaas moesten we drie belangrijke spelers missen Melle, ons doelverdediger Ruben en Floris. Floris was de nacht ervoor uit zijn bed gevallen met als gevolg een gekneusde neus. Maar het is een bikkel en stond gewoon maandag weer op de training.

De wedstrijd startte met Bas op het doel. Jelle, Daan en Bob P. hielden de Maarsenaren weg van het doel. Het lijkt alsof het team al jaren samenspeelt. Er wordt goed overgespeeld en het team laat een mooie opbouw zien, van verdediging, middenveld tot aanval. Skye altijd gevaarlijk voorin scoort het 1e doelpunt. Na een mooie onderschepping van Bob K, passed Skye naar sterinvaller Maurick. Met een mooi afstandschot van Maurick wordt het 2-0. Het kost wat geld, maar het levert ook wat op. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat de vader van Maurick al bezig is de transfersom te bepalen.

De 1e helft voert een ieder zijn taak goed uit. Nick en Bob P. zorgen voor een stabiel binnenveld en onderscheppen regelmatig de bal. Daan en Jelle verdedigen sterk en Bas houdt het hoofd koel en laat geen bal door. Daan onderschept regelmatig en er zijn mooie afstandschoten door Bob K, en Skye. Door de lat loopt de score niet op. Vlak voor rust onderschept Bob P, past langs de lijn en de bal komt uiteindelijk bij Skye terecht. Die knalt hem koelbloedig in het doel. Jelle redt nog een bal van de lijn en Bas heeft nog een mooie redding. De ruststand 3-0.

Na de rust wordt Jelle keeper en Bas gaat het veld in. De 2e helft is in het begin wat meer in evenwicht. Er wordt goed gepassed. Bob P en Bob K laten een paar mooie rushes zien en ook de voorzetten zien er goed uit. Het zit ons niet mee en we raken regelmatig de lat of schieten net over. Bas staat stevig in de verdediging en Daan laat de Maarssenaren niet dichtbij het doel komen. Bob K rent de longen uit zijn lijf en staat steeds op het juiste moment op de juiste plek. Twee kanonskogels van Nick worden gestopt, maar het duurt niet lang of hij heeft de 4-0 op zijn schoen. Vanuit een onmogelijke positie uit de hoek scoort Nick. Hij heeft het talent van zijn opa te hebben geërfd, zegt opa trots langs de lijn. Breukelen blijft aanvallen. Skye schiet op het doel, de keeper van VV Maarsen houdt hem tegen. In de rebound scoort Nick de 5-0. Er komt een aanval van Maarssen, maar Breukelen houdt stand. Daarna wederom een aanval van Maarssen, een hard afstandschot. Jelle duikt in de goede hoek, maar de bal valt via de lat en zijn rug in het doel, 5-1. Nog tijd voor een laatste aanval speelt Bob P iedereen voorbij en passed slinks naar Maurick, die zijn tweede doelpunt van de wedstrijd scoort. 6-1 een mooi resultaat !!!! Op naar de volgende wedstrijd met in het volgende verslag een qoute van de trainer/coach.