E3 derby tegen Kockengen E1

3 oktober 2009 FC Breukelen E3 uit tegen Kockengen E1

Het team was vandaag helemaal compleet. Voor Thale was de wedstrijd extra spannend, omdat hij tegen een aantal oude teamgenootjes moest spelen. Toen we het terrein van Kockengen opliepen werd hij van alle kanten toegeroepen: “we gaan je inmaken, Thale”.

De jongens van Kockengen waren bijna allemaal een kop groter en we hadden op internet gezien dat ze vorige week met 11-1 hadden gewonnen. Dat zou moeilijk gaan worden. Maar natuurlijk laat FC Breukelen zich niet kennen. Niet direct in ieder geval. Al vroeg in de wedstrijd waren er een paar mooie reddingen, van Justin, van Koen en van Wesley. En terwijl Justin de bal toch echt vast had, werd er door Kockengen nog even tegen aan getrapt. Maar gelukkig was er een goede scheidsrechter en werd daar wat van gezegd.

Na een hoekschop van Kockengen werd de bal in eerste instantie uit het doel van FC Breukelen gehouden. Maar vanuit de menigte ging de bal uiteindelijk toch het doel in. Helaas, 1-0 voor Kockengen. Daarna was er een mooie redding van Justin. Met zijn vingertoppen werkte hij de bal over het doel heen. Maar al snel daarna was er weer een hoekschop voor Kockengen. De jongens van FC Breukelen waren nog aan het kletsen en de 2-0 viel binnen. Liban en Wesley zorgden er voor dat het geen 3-0 werd en vanuit een hoekschop voor FC Breukelen voor het doel, was er een fantastische goal voor Floris, 2-1.

Na de rust waren er aanvallen over en weer, zonder te scoren. Totdat Floris naar Luuk passde en Luuk hem langs de keeper in de verre hoek wist te trappen, 2-2. De spanning was daarna te snijden en slecht voor ons hart. Robin weet in een gevaarlijk moment de bal te veroveren. Justin komt uit zijn doel om de bal te grijpen, maar iemand weet hem toch nog langs hem heen te schieten. Gelukkig staat Collin inmiddels op de doellijn om de bal weg te werken. Helaas lukt dat een tweede keer in dezelfde situatie niet en wordt het 3-2 voor Kockengen.

Suar komt nog met een mooie aanval, maar de bal weet de doellijn niet te passeren. Een volgende poging van Kockengen stuit op de paal, maar in de rebound wordt alsnog gescoord, 4-2. De 5-2 gaat zo snel, dat ik hem gemist heb. En bij de 6-2 lijkt het een redding van Justin, maar deze stapt met de bal in zijn handen naar achteren, over de doellijn heen.

Wat er die laatste minuten aan de hand was, ik weet het niet. Maar de wedstrijd, die in eerste instantie zeer gelijk op ging, eindigt uiteindelijk in een 6-2 overwinning voor Kockengen. Jammer jongens, maar jullie hebben allemaal keihard gewerkt, dat moet zeker gezegd worden!