D1 verliest van zichzelf…

3 oktober 2009: BFC D3 - FC Breukelen D1; 3-1 (1-0)

Over de wedstrijd van vandaag kunnen we kort maar duidelijk zijn; Als je zelf de opgelegde kansen niet benut en je geeft het achterin op een nogal klungelige manier weg dan roep je het over jezelf af!

Onze D1 was vandaag geen schim van het team wat afgelopen donderdag Elinkwijk versloeg. Dit was gedeeltelijk ook de verdienste van de tegenstander BFC die wat meer passie toonde, toch was het duidelijk dat een aantal spelers zich ook uit hun spel lieten halen door soms wat vreemde beslissingen en hun eigen mislukte akties of gemiste kansen.

Al in de tweede minuut kregen we een riante mogelijkheid om op voorsprong te komen; Justin brak op links door en verschalkte de keeper met een mooi schot die helaas via de paal weer het veld in schoot. In de rebound wist Martijn de bal niet binnen te werken. Het spel ging heen en weer met enkele spannende momenten voor beide doelen. Breukelen kwam echter niet echt in haar spel en reageerde dit af door teveel praten en rare overtredingen (nog nooit zoveel duwwerk gezien!). 5 minuten voor rust kwam BFC wat gelukkig op een 1-0 nadat onze invalkeeper Stan de bal eerst goed had kunnen stoppen viel de bal toch weer voor de voeten van de aanvaller.

De tweede helft was zoniet nog erger; kans na kans werd verprutst al mogen we ook de mooie reddingen van de BFC keeper niet onvermeld laten. Toch…in normale doen zou Justin en Olivier er toch wel een aantal hebben binnengewerkt en waren we zonder goed te spelen met drie punten van het veld gelopen. En tja…zoals gezegd, dan krijg je hem zelf om de oren! Geklungel achterin, terwijl de bal simpel via de zijkant kan worden weggewerkt luidde het tweede tegendoelpunt in. De aanvaller van BFC bleef goed storen en zag dit beloond, Nik achterlatend met een pijnlijke hand.

De wedstrijd leek gespeeld totdat eindelijk dan toch ons doelpuntje viel. Deze keer geen mooie snelle aanval maar
kreeg Justin in de drukte voor het doel de ruimte om te schieten. De 2-1 had de ommekeer moeten zijn maar weer een ongelukkig moment achterin waarbij niet resoluut werd ingegrepen was de genadeslag: 3-1

Deze nederlaag was zeker niet nodig geweest, tot nu toe echt de minste wedstrijd die we hebben gezien. Het zat behoorlijk tegen, wat dubieuze momenten en het geluk was vandaag aan Bussumse zijde. Jammer, niets verspeeld – we zijn nog volop in de race!

Andere uitslagen in de poule: OSM75 D2 – Wasmeer D2: 3-3, SC ’t Gooi D2 – ’s Graveland D2: 3-4, Victoria D2 – NVC D2: 0-1, SV de Vecht D1 – Hertha