D2 tot op het tandvlees tegen Laren

In de vorige editie repten wij nog over een ogenschijnlijk dalende veerkracht en strijdlust, te bespeuren in recente wedstrijden van onze D2. Naast het uitdenken van expliciete trainingsvormen, werd vooral veel verwacht van het veranderen van het spelsysteem, wat het kwetsbare middenveld meer ondersteuning zou moeten gaan geven. Nog heel even gecheckt of alle boodschappen uit eerdere e-mails wel aan de heren waren doorgegeven; de reacties hierop waren nog niet echt overtuigend. Gelukkig kende bijna iedereen wel de essentie van het edele 4-4-2-spel en kon het technische praatje snel over gaan op de getoonde motivatie in het veld.

Met dit in het achterhoofd en een relaxte warming-up in de benen, werd aangevangen tegen het fit en gretig ogende Laren D2. Snel zichtbaar was de bredere basis en rust die de nieuwe opstelling uitstraalde en het vertrouwen wat hieruit groeide en waaruit, ondanks een spits minder, de aanvallen steeds talrijker en gevaarlijker werden. Geheel tegen de verhouding in, mocht Laren één van de twee keer in deze helft vanuit de 2e lijn aanleggen en Jeroen onaangenaam verrassen, 1-0 achter. Startsein om snel op zoek te gaan naar de gelijkmaker, die nauwelijks 5 minuten later ook viel uit een corner en alert werd binnengewerkt door Dave, 1-1 tevens de ruststand.

Na een interessante peptalk, waarin collectieve strijd als een van de middelen werd genoemd om deze wedstrijd nu eens in ons voordeel te beslissen, werd overeenkomstig het Larense doel belegerd en na meerdere klutsmomenten tekende invaller Niels al na 5 minuten de 2-1 aan. Toch gaf dit niet de bevrijding waarop gehoopt was. Dit was tevens te danken aan het grimmiger worden van de duels, waardoor het echte voetballen even bijzaak leek, en waar de scheidsrechter niet geheel adequaat mee om wist te gaan. Naarmate het einde naderde was het zaak deze stand vast te houden en achterin niets weg te geven, zou het middenveld het nu wel houden? Nou echt wel!

Heren, een groot compliment voor de manier waarop jullie deze wedstrijd uitspeelden, gezamenlijk de strijd aangingen en bleven geloven in de overwinning. Niet minder lofuitingen aan de in grote getale meegekomen supportersschare, die de perfecte imitatie deden van de twaalfde man.

Met de wedstrijd tegen huidige koploper BVV nog vers in het geheugen, zijn er nog genoeg aanknopingspunten om vanuit de huidige stand omhoog te durven kijken. Hopelijk zien we dit terug in de aanstaande thuiswedstrijd tegen Wasmeer D3. Heel veel succes.