F2 doet aan klantenbinding!

Het was afgelopen zaterdag wederom een mooie voetbalmorgen: een heerlijk zonnetje, dauw over de velden en acht enthousiaste voetbalbengels.

Eerst nog even de tactische aanwijzingen van de coach tijdens het ‘geheime’ kleedkamer-overleg en toen het veld in. Het publiek maakte zich op voor een mooie wedstrijd tegen het altijd moeilijke BFC F4.

Maar zoals het al een beetje traditie begint te worden houdt datzelfde publiek de eerste tien minuten even de adem in. Dat is namelijk de tijd die onze jongens nodig hebben om zich in de wedstrijd te spelen en wakker te worden. Er was wel een optisch overwicht, met in de tweede minuut al een schot van Pim op de paal, maar BFC kwam een aantal keer gevaarlijk opzetten en zat ook dichtbij een goal. Echter, we hebben Daan natuurlijk in de goal staan en dankzij voortreffelijke reddingen bleef de tegenstander met lege handen staan.

En toen kwamen onze boys………… het begon al met een achteloze aanval waarbij de bal letterlijk via het one-touch raken vanaf Daan, Yme, Destin, Pim en (ik meen) Olivier uiteindelijk maar net naast werd geschoten. Vervolgens een samba-beweging van Olivier waarmee hij in één keer langs drie verdedigers glipte.

Het wachten was nu alleen nog op de krenten in de pap: de goals. En ze kwamen! In de eerste helft rondden zowel Destin als Jurriaan mooie aanvallen af met een doelpunt en ze dus met een comfortabele 2-0 stand gingen rusten.

En in de tweede helft gingen ze door met het publiek te vermaken. De ene na de andere aanval golfde over het veld en er werd goed samengespeeld tussen de boys. Daan had iets minder te doen maar had nog een paar goede reddingen, Yme, Jurriaan en Destin waren aan het bikkelen in de verdediging en op het middenveld, Olivier gooide er een paar mooie solo’s uit, Pim gaf mooie pasjes en Tommie sleurde er aan in de aanval.

En dan die doelpunten! Als moderne verdediger komt Jurriaan veel op en wist ook zo weer z’n tweede goaltje te scoren na een mooie aanval. Vervolgens scoorde Destin er ook nog eens lustig op los en maakte in de tweede helft maar liefst vijf doelpunten. Waarvan er één wel een hele mooie was: van grote afstand trapte hij, en waarvan iedereen dacht dat het een hoge voorzet was, schoot de bal met een mooie boog de goal in. Chapeau!

Inmiddels stond het dus 8-0. Pim stond toen reserve en hij beloofde coach Jurgen dat hij ook nog eentje zo maken. En dat deed hij door met een mooi gekromd schot in de laatste minuten de eindstand op het bord te zetten: 9-0.

Jongens, jullie hebben een goede wedstrijd gespeeld en het publiek heeft genoten. Deze week weer hard trainen en op naar de volgende wedstrijd!