F3 ook succesvol in 2e wedstrijd

2e competitiewedstrijd F3, 26-09-09.

De thuiswedstrijd tegen VV Maarssen F8 begint rustig. Er wordt wat heen en weer gepingeld, terwijl de fans aan de kant genieten van een lekker zonnetje, en de zonnestralen die ervoor zorgen dat er een lichte nevel boven het nieuwe kunstgrasveld hangt. Een mooi begin van de dag… Maar het kan dus nog mooier, want na het rustige begin komen de spelers van de F3 ineens op gang.

Bram keept de eerste helft. Hij verslikt zich even in het uitnemen van de bal, maar heeft al snel door hoe dat beter kan. Joost krijgt al na een minuut of 10 de bal tegen zijn hand: schrik bij hem en aan de kant . Toch niet weer zijn pols? Maar het valt mee. Uit de spelhervatting ontstaat een mooie kans, al blijft het eerste doelpunt nog even uit blijft. De druk wordt opgevoerd. Maar ook de aanvallen van de tegenstander zijn gevaarlijk. Een corner van hen ging er bijna in 1 keer in…

Maar dan scoort Lucas op voorzet van Milan ineens de 1-0. Even later onderschept Rafael de bal op fantastische wijze van de voeten van één van de aanvallers van Maarssen. En Jim brengt de bal vanaf het middenveld met een prachtige dieptepass bij Milan. Het is maar goed dat er bij de F-jes nog geen sprake kan zijn van buitenspel… Maar Milan kijkt heel goed in de ogen van de keeper en schiet de bal er langs: 2-0. En al snel daarna scoort Lucas, vanuit een beetje een rommelige situatie voor het doel, de 3-0. Ook Rafael krijgt nog een mooie kans. Helaas eindigt de bal in de handen van de keeper.

Intussen rent Bram rondjes rond zijn doel om warm te blijven. Hij blijft goed opletten, maar als de tegenstander met een mooie aanval op zijn doel afkomt kan hij toch niet verhinderen dat de bal langs hem heen het net ingaat: 3-1 is de ruststand.

In de tweede helft is Lucas onze keeper. Al aan het begin van deze helft wordt duidelijk dat de spelers het goede overspelen en passen uit de eerste helft weten vast te houden. In de opbouw doet Wouter weer uitstekend verdedigend werk en weet hij de bal met een flinke poeier goed naar voren te werken. Diana geeft een mooie voorzet op Milan en die brengt de stand op 4-1. Die 2 hebben elkaar gevonden, want ook het volgende doelpunt komt voort uit een 1-2-tje tussen deze 2 felle donderstenen. Milan scoort weer en dat maakt 5-1. Vervolgens komt er een prachtige dieptepass op Bram, die zelfs nog even de tijd neemt om de bal van de ene naar de andere voet te verplaatsen, goed kijkt, en het zesde doelpunt ook raak schiet. Alle remmen zijn nu los.

Nog steeds vallen de zonnestralen prachtig op het veld, met het mooie effect van de opstijgende damp, als Rafael van afstand een schot op het doel afvuurt. De bal komt tegen het hoofd van een tegenstander die tijdelijk het veld moet verlaten. Bram neemt de corner, speelt de bal precies in de voeten van Jim en Jim scoort de 7-1. Na nog één aanval van de tegenstander die eindigt in een schot net voorlangs het doel van Lucas, heeft Milan er nog steeds zin in. Hij grijpt zijn kans vlak voor het eindsignaal en het wordt 8-1!