A1 walst over Hoogland heen

Vorige week stelde de A1 thuis tegen MSV teleur, afgelopen zaterdag was er de kans om dit verlies enigzins goed te maken. Dit moest gebeuren bij Hoogland A2, dat uit 2 wedstrijden nog geen punten had behaald. Opnieuw werden er 2 waardevolle krachten gemist in de vorm van het verdedigende blok Mark en Rick. Ze hebben echter opnieuw hun waarde bewezen als fanatiek supporter. Het systeem was iets omgegooid ten opzichte van de voorgaande wedstrijden om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen.

Breukelen begon scherp aan de wedstrijd en kwam vroeg op 0-1 door een goal van Jurre, die de bal over de keeper heen kon lobben na een bekeken pass van Vincent. De 0-2 volgde na een lange periode van balbezit voor spits Metin. Hij had geruime tijd de bal aan de voet voordat hij besloot op snelheid het zestienmetergebied te penetreren. Hij omspeelde enkele tegenstanders en haalde toen uit voor de 0-2. Even later mocht Vincent aanleggen op ongeveer 18 meter van het doel na een overtreding van Hoogland. Het bleek voor hem een koud kunstje om het net met een hard schot te laten bollen, 0-3. Zo ging Breukelen met een gerust hart de kleedkamer in na een helft waarin aardig gevoetbald werd.

De 2e helft zou de voorsprong nog verder worden uitgebreid. Nino zette een actie in en werd meerdere malen vastgehouden. De scheidsrechter was onverbiddelijk en wees naar de stip. Daarna volgde het schoolvoorbeeld van een perfect ingeschoten penalty, al waren enkele mensen van de technische staf het daar niet mee eens. Het was al een wonder dat de keeper de bal nog kon raken, maar hij moest de bal toch met enige pijn in het hart over de doellijn laten gaan, 0-4. De 0-5 leek een kwestie van tijd en die viel uit een scherpe voorzet van Jurre, die Metin net niet kon inschieten. De bal viel echter precies in het zijnet en zo kon Breukelen de wedstrijd rustig uitspelen. Breukelen staat bepaald niet bekend als een gevaar uit de hoekschop, maar deze zaterdag was het geheel anders. Door achtereenvolgens Vincent en Quincy, die beide een zeer sterke wedstrijd speelde, werd de voorsprong naar 0-7 gebracht. Beide goals hadden wel wat van elkaar weg en werden vol overtuiging in de touwen geknikt. Peter nam hoogstpersoonlijk het slotakkoord voor zijn rekening met 2 goals vanaf links. 2 maal haalde hij uiterst secuur uit na een vlotte aanval. Dit bracht de stand op 0-9, een stand waar Breukelen wel mee kon leven.

Een speciale vermelding deze wedstrijd is op zijn plaats voor rechtsbuiten Tomra, die voor het nodige gevaar zorgde met scherpe voorzetten, flitsende acties en vlammende schoten. Hij wist zowel de paal als de lat te raken en meermalen de keeper op de proef te stellen. Een doelpunt was hem echter niet gegund, maar de deskundigen waren het er over eens dat zijn tijd nog wel zal komen. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Loosdrecht A1 op het programma. De vraag is of Breukelen de lijn door kan trekken en weer de 3 punten thuis kan houden. Volgende week meer hierover.

Voor de duidelijkheid nog even de doelpuntenmakers op een rijtje: Jurre (3x), Vincent (2x), Peter (2x), Metin (1x) en Quincy (1x)

J.F.