De D3 nog steeds ongeslagen

Vandaag kregen wij Wasmeer D4 op bezoek, een team die we al zijn tegengekomen in de beker en met een mooie 4 - 0 hebben verslagen. We konden er zeker vanuit gaan dat zij het ons dit keer niet zo makkelijk zouden maken.

Ook deze wedstrijd zijn we weer gestart met de opstelling van vorige week, met Mart als laatste man, Janneman als voorstopper en Niels als mid mid lijken wij een sterke as te hebben waaruit zeer veel kansen worden gecreëerd doordat zij de buitenspelers en natuurlijk onze razendsnelle voorhoede continu van mooie ballen voorziet. Komt de tegenstander er dan toch door dan staat de achterhoede met Bitoe en Sjoerd, onder regie van Mart en Janneman, nu juist opgesteld om elke aanval af te slaan. Jongens van D3, jullie hebben vandaag uitstekend voetbal laten zien, allemaal, geen enkele uitgezonderd.

Gelijk vanaf de aftrap nam de D3 de controle over de wedstrijd, door goed overspel en een mooie actie van Niels was het in de 4e minuut al raak en schoot Corné de 1 - 0 in. Dat beloofde wat te worden en na de gemiste kans van Lucas in de 7e en de bal tegen de lat van Omar in de 9e, was het in de 10e minuut raak, een mooi schot onderkant lat door Niels (2 - 0). Na nog een gemist schot van Corné en Niels gingen we met een mooie voorsprong de rust in.

In de tweede helft zette de D3 dezelfde lijn van de eerste helft door maar helaas resulteerde dat niet in doelpunten. Na vele kansen was het dan toch eindelijk raak en in de 52e minuut een prachtig doelpunt van Janneman (3 - 0). In het tweede deel van de tweede helft werd Wasmeer toch sterker en leek de eerste tegentreffer eraan te komen, maar met een prachtige redding in de 57e minuut heeft Matthijs voor de derde keer zijn doel schoon weten te houden en hebben we deze competitie nog geen tegen doelpunten.

Prachtig gedaan jongens en nu we de opstelling een beetje op orde hebben kunnen we gaan werken aan het positiespel.

Na de wedstrijd was het nog niet afgelopen voor de tweede jaars uit de D3. Na de instructie avond voor pupillenscheidsrechter moest de opgedane kennis in praktijk worden gebracht. Janneman, Sjoerd, Niels, Corné, Rutger en Matthijs, proficiat met het behalen van jullie certificaat. Het certificaat zal worden uitgereikt als ook Mart en Abe hun praktijk hebben afgerond. Wanneer het certificaat wordt uitgereikt horen jullie nog komende week.