E2 raakt ongeslagen status kwijt

In een wedstrijd waarin de tegenstander het overwicht in het veld had heeft de E2 zijn ongeslagen status verloren. Argon E3 bleek een maatje te groot op deze prachtige zaterdagochtend.

De eerste tien minuten wisten de jongens de stand gelijk te houden en regelmatig een aanval op te zetten. De verdedigers van Argon zaten echter zo dicht op onze spitsen dat het moeilijk was een gevaarlijk schot te lossen.

In het midden van de eerste helft scoorde Argon twee doelpunten kort achter elkaar. Hierdoor had het elftal het even moeilijk maar aan het eind van de eerste helft kwamen de jongens sterk terug er werd er prima samen gevoetbald. Inzet is duidelijk een van de kwaliteiten van dit elftal. Toch liep de stand op in het voor deel van Argon. Met 4-0 werd de rust bereikt.

In de tweede helft was Breukelen E2 nog sterker dan in de eerste helft. De duels werden iets vaker gewonnen en de spelers beten zich vast in de tegenstander. Een aantal mooie aanvallen hadden helaas geen succes. Het geluk was niet aan onze zijde met een bal op de lat, een bal net over en een loeier van Rick die werd gestopt door hun sterke keeper.

Toch was het veldoverwicht van Argon zichtbaar minder groot en hadden we mooie aanvallen. Danny wist de eer te redden door een lekker doelpunt. Alhoewel 6-1 een behoorlijke eindstand is zijn we met opgeheven hoofd van het veld gegaan. Er zijn duidelijk aanwijzingen te vinden dat we tegen Argon in de thuiswedstrijd kansen op de winst hebben.

Als coach was ik benieuwd hoe de ‘teamspirit’ zich zou houden in een wedstrijd waarin we vanaf het begin op achterstand zouden staan. Tot nu toe is er wat dat betreft geen vuiltje aan de lucht. De jongens hebben plezier in het spel en werken hard, voor zichzelf én voor elkaar.

En dan is het een plezier om langs de lijn te staan!