Zevenhoven komt tekort tegen Breukelen

(foto’s: Nico van Stroe)

Gemiste strafschop Marco Pellegrom bij brilstand wordt team noodlottig

Breukelen – Een zich uitstekend verwerend Zevenhoven heeft in en tegen Breukelen uiteindelijk toch een nederlaag moeten incasseren. Cruciaal was de strafschop die Zevenhoven 20 minuten voor het einde, overigens een heel zware beslissing, kreeg toegewezen. De altijd trefzekere Marco Pellegrom faalde, waarna Breukelen in de slotfase alsnog de zege naar zich toe trok. Zo verloor het collectief (Zevenhoven) uiteindelijk van een individueel beter Breukelen dat over een paar schitterende spelers beschikt.

De eerste 20 minuten waren duidelijk voor Breukelen en Zevenhoven moest terug. Na nog geen 2 minuten moest Frank de Lange al alle zeilen bijzetten om Tim Plomp van scoren af te houden. Nog geen minuut later leek het al prijs, maar Roelof Veldhuizen redde bijzonder knap na een fraaie aanval van Breukelen. Breukelen hield druk en toen men in de 7e minuut een wel heel gemakkelijk gegeven vrije trap mee kreeg leek het alsnog op voorsprong te komen. Tim Plomp reageerde te gehaast op de prachtig genomen vrije trap en schoot naast. Heel langzaam maar zeker wist Zevenhoven onder de druk vandaan te komen en kon zowaar een paar plaagstootjes uitdelen. Breukelen schrok hier wel degelijk van en men nam wat gas terug. Toch probeerde Breukelen voor de theepauze op voorsprong te komen en dat had ook gekund, invaller Jacky Casteleijns kopte vrij voor doel de bal over het heiligdom van Roelof Veldhuizen. In de daarop volgende counter kwam Marco Pellegrom een teenlengte tekort om goalie Alex Sacca te passeren en zo bleef het bij 0-0, waar Zevenhoven zich het meest gelukkig mee mocht prijzen.

De tweede helft begon Breukelen sterk en Zevenhoven moest (weer) terug. Echter zoveel dreiging als voor de rust kon de titelfavoriet niet meer afdwingen. Het dichts bij de 1-0 was Tim Klomp, maar zijn pegel werd door Lennart van Zon voldoende van richting veranderd. De daaruit voortvloeiende corner werd maar net over gekopt. Maar net als de eerste helft vocht Zevenhoven zich weer knap terug in de wedstrijd en moest Breukelen op zijn qui vive blijven bij counters van de bezoekers. In de 64e minuut kreeg Zevenhoven zelfs een uitgelezen kans om op 0-1 te komen toen Lennart van Zon op zijn hakken werd gelopen en scheidsrechter Angevaare de bal wel heel gemakkelijk op de stip deponeerde. Marco Pellegrom liet de uitgelezen kans aan zich voorbij gaan en miste jammerlijk. Toch rook Zevenhoven bloed en nog geen 2 minuten later kreeg het een vrije trap toegewezen, de pegel van Roland Verlaan ging maar rakelings naast. Nog was de koek niet op toen Lennart van Zon aan een geweldige solo begon, hij glipte langs 2 man en de 3e verdediger ging opzichtig in de fout. Nu rekende vriend en vijand wel op een terechte strafschop, behalve referee Angevaarde, die Van Zon zelfs trakteerde op geel!

Uiteindelijk besliste de individuele klasse van Breukelen de wedstrijd. Een kwartier voor tijd passeerde Maaikel Goossens heel knap 2 spelers van Zevenhoven, zijn inzet werd in eerste instantie gestopt door Velhuizen, in de rebound rondde Jacky Castelijns fraai af: 1-0. Dezelfde Goossens deed 10 minuten voor tijd de wedstrijd op slot na een prachtige solo en een fraai geplaatst schot: 2-0. Zo bleek de individuele klasse van s.v. Breukelen uiteindelijk doorslaggevend.