Een goede voorbereiding het halve werk !! De E5 wint dik.

“Schrijf jij het stukje deze week”, vroeg Harry opgewekt. De slaap nog uit de ogen wrijvend schoorvoetend ja gezegd. Deze week snel een cursus LOI Sportjournalistiek gevolgd met als specialisatie voetbaltermen. Een goede voorbereiding is van belang. Om de competitie goed te laten verlopen is een hele staf aangesteld om de E5 te begeleiden. Het hele begeleidingsteam, trainer/coach Sjaak, wedstrijdcoach Harry, coördinator Erik en de vader van Melle als waterdrager, hebben tijdens de zomerstop vier weken stage gelopen bij Barcelona.

En het heeft tot resultaat geleid. Ook al zijn ze pas een paar weken aan het trainen, er staat een team. Na de eerste wedstrijd verloren te hebben, was deze week CSW uit Wilnis onze tegenstander. Onder begeleiding van de objectieve scheidsrechter Sjaak zagen de ouders een mooie wedstrijd.

In de 1e helft stond Ruben op het doel en lag de verdediging in de capabele handen van Melle, Jelle en Daan. Er waren direct veel mooie schoten op het doel door onder andere Skye, Nick en de beide Bob P. Al snel scoorde Nick de 1-0. Na een mooie onderschepping gevolgd door een soloactie schoot Bob K. de 2-0 binnen. Floris scoorde niet lang daarna vanuit de hoek de 3-0.

Er was veel balcontact en iedereen was goed aanspeelbaar. Melle, Daan en Jelle zorgde regelmatig voor goede onderschepping en passes op maat naar de frontlinie, waar Bob L. en Nick 4-0 en 5-0 op het scorebord zetten. In de achterhoede bleven Melle en Jelle goed met elkaar communiceren wie er mee naar voren ging en wie achter zou blijven. Floris zag vlak voor rust kans om nog even het zesde doelpunt te scoren.

In de 2e helft ging Daan op doel. Ruben liet gelijk even zien dat hij niet alleen een hele goede keeper is, maar ook een goede veldspeler. Ruben scoorde de 7-0.
Na een mooie solo maakte Skye zijn eerste doelpunt van de wedstrijd 8-0. Daarna werd het harde werken van CSW beloond en kregen we het enige tegendoelpunt te zien.

Het scoren beviel Skye zo goed dat hij niet alleen het 9de , 10de en 11de doelpunt scoorde, maar ook de 12-1 voor zijn rekening nam. De laatste was doordat de 1e inzet van Bob P werd tegengehouden, maar Skye schoot hem er koelbloedig in. Om het feest compleet te maken scoorde Bob P en Bob K ieder 2 doelpunten.

De einduitslag was 16-1. Van een tegendoelpunt kwam het niet meer, aangezien Daan alle kansen van de tegenstander tegenhield.