Ook Hertha kan D1 niet stoppen!

26 september 2009: Hertha D1 - FC Breukelen D1; 0-7 (0-3)

Ook vandaag was het weer ons zeer goed gezind en konden we genieten van een heerlijke nazomerdag. Op het prachtige nieuw kunstgrasveld in Vinkeveen moest onze D1 aantreden tegen Hertha D1. Dit team was met 1 overwinning en 1 nederlaag het seizoen matig begonnen en waren vast van plan om het ons moeilijk te maken. Onze keeper Jesse heeft helaas toch weer last van z’n knie en werd prima vervangen door Stan (Jesse, klasse dat je er toch bij bent om je makkers aan te moedigen en te helpen, sterkte met het herstel!). Justin was verhinderd en op het laatste moment bleek ook Milan er niet bij te kunnen zijn. Met 12 man dus aan de bak en dat ging zeker niet onverdienstelijk!

De eerste 5 minuten leek nog gelijkwaardig, Hertha kwam een paar keer goed door en doordat we iets teveel naar voren verdedigde moest er twee keer een volle sprint worden getrokken om het gevaar onschadelijk te maken. Breukelen begon echter ook lekker te draaien wat uitmondde in vlotte combinaties. Ton Martijn op links lekker z’n mannetje kon passeren en bij de achterlijn de bal keurig voorgaf, kon Olivier direct de 0-1 aantekenen! Hertha ging op jacht naar de gelijkmaker en gaf daardoor steeds meer ruimte weg. Zo werd Martijn door Olivier de diepte in gestuurd maar kon de keeper de bal ternauwernood nog tot corner verwerken. Toen de verdediging van Hertha vervolgens de bal niet goed weg kon werken bleef Olivier goed doorstoren. Uiteindelijk resulteerde dit in een verdiend tweede doelpunt: 0-2. Gino en Max kwamen een aantal keren goed door op rechts, de afwerking was echter nog iets te onzuiver. De 0-3 was een hele mooie….:Na een overtreding op Mitchell mochten wij een vrije trap nemen op ca. 25 meter van het doel. Deze keer mocht Junior hem nemen en iedereen gunde hem z’n eerste doelpunt -
en die kwam er ook (en hoe!)…Met een daverend schot belandde de bal via binnenkant paal achter de doellijn. Leuk om te zien dat Junior uitgebreid werd gefeliciteerd, .. Klasse! Met de 0-3 op het scorebord werd er tevreden gerust.

Na de rust ging Breukelen gewoon verder. Tevreden heeft de trainer gezien dat er duidelijke vorderingen worden gemaakt. We vinden elkaar in het veld steeds beter en belangrijker is dat we steeds meer “honger” naar de bal (en meer!) zien. We “verstoppen” ons minder en we zien dat er ook beter vooruit wordt gekeken en gedacht. Het is dan ook niet vreemd dat de score verder uitliep…! Na een prima steekpass van Niels op de weer goed spelende Olivier kon deze eenvoudig afmaken: 0-4. De volgende aanval was een prima uitgespeelde aanval waarbij Olivier de goed meegekomen Gino de kans gaf om z’n doelpuntje te maken: 0-5 en mooi te zien dat er van zelfzuchtigheid in dit team geen sprake is.

Bij de 0-6 werd Olivier wederom scherp aangespeeld en via de keeper rolde de bal uiteindelijk tergend langzaam over de doellijn. Uiteindelijk werd de eindstand op 0-7 gezet door Max die een schot naast het doel nog net kon binnenglijden. Een mooie overwinning en bij vlagen goed spel. Jammer dat Mitchell met een pijnlijke knie het veld afgedragen moest worden, hopelijk valt het allemaal nog mee anders kan hij komende week naast z’n vader gaan liggen (sterkte Willem!)

Volgende week een pittige uitwedstrijd tegen een van de concurrenten voor de titel: het makkelijk scorende BFC D3 (Vandaag weer met 1-7 gewonnen uit bij Wasmeer) Tot nu toe heeft onze verdediging en doelman gedaan waar ze voor betaald worden…..de nul houden – we gaan er van uit dat ze hier volgende week ook weer voor gaan….toch? Vertrek 12.00 uur vanaf FC Breukelen, we hopen dat iedereen er weer bij kan zijn! Als jullie je willen voorbereiden op deze tegenstander kijk dan op http://bfcd3.ditismijnteam.nl

Donderdag nog eerste even een mooie oefenpot tegen Elinkwijk D2 ipv trainen!

Andere uitslagen in onze poule: SV de Vecht D1 – Eemnes D1: 0-4 , Wasmeer D2 – BFC D3: 1-7, SDO D2 – Victoria D3: 0-7, ’s Graveland D2 – OSM75 D2: 2-2

Verder: We hebben al een aantal mooie toernooien weten vast te leggen: noteer maar vast in de agenda: 24 oktober 2009 (2e zaterdag in de herfstvakantie): VTT (Voetbal Talenten Toernooi voor 2e klassers) in Anna Polowna, 3 April 2010 (Paaszaterdag): Markermeertoernooi in Marken, 14 Mei 2010: Toernooi SV Huizen NH. Verder nog onder voorbehoud: 24 Mei 2010 (vrijdag na hemelvaart),Toernooi BSC68, en 13 juni 2010 Rabo D Toernooi in Vlodrop Limburg – mededelingen volgen zo snel mogelijk.

Mochten jullie al zeker weten dat jullie op 1 van bovengenoemde data niet kunnen, laat dat dan alvast weten!