Late goal brengt A2 verdiende zege in Ijsselstein

De jongens van de A2 moesten vroeg op, zaterdagochtend, om af te reizen naar Ijsselstein voor de wedstrijd tegen IJFC A2, dat met twee zeges gedeeld koploper was. Mede vanwege dat feit, wellicht, waren Raymond, Darryl, Rens, Thomas en Alex er niet bij en moest zowaar Justin geleend worden. Casper moest met een blessure de hele wedstrijd op de bank toekijken. De voorhoede bestond derhalve uit Jannes en Mike. Guido nam de plaats van Casper in als linksback en Samphan begon als rechtsmidden.

Tegen IJFC werd goed gestart. Op het vochtige veld schoot de bal vaak door, waar de voorhoede goed gebruik van maakte. Samphan stoomde aan de rechterkant van het veld vaak op en creëerde kansen. De verdediging werd weinig op de proef gesteld en Steven en Mark deden hun werk als centrummiddenvelders goed. Het enige dat Breukelen minder afging, was kansen afmaken. Steven en Jannes vonden vaak de keeper op hun weg en Samphan schoot over uit kansrijke positie. De corners stichtten 90 minuten lang gevaar. Uiteindelijk kwam de goal er dan toch. Jannes werd vanuit het centrum weggestuurd en faalde dit keer niet: 0-1. De ruime zege lag voor de hand. Weer werden de kansen echter niet afgemaakt en na een snelle omschakeling van IJFC lag bij de eerste echte kans van de tegenstanders de bal in het net. Mike schoot nog op de paal en in de kluts had Breukelen geen geluk, waarna de A2 weer wat inzakte en ‘het’ even kwijt leek te zijn. Met een gelijke stand werd de kleedkamer opgezocht. We zouden toch niet gaan verliezen, na zoveel gemiste kansen?

Na rust begon de A2 sterk. Met de ingevallen Justin(bedankt voor het meespelen) in de ploeg werd er goed gecombineerd en scoorde Mike snel de 1-2. Ook daarna bleef de ploeg de overhand houden. Schoten van o.a. Justin en Jannes gingen naast en op de keeper, en langs de linkerkant zorgde Guido voor het nodige loopwerk. De 1-3 leek een kwestie van tijd. Zo liep het niet. Breukelen ging zich steeds meer ergeren aan de arbitrage, die ook van magere kwaliteit was. Er werd een bal van de lijn gehaald en keeper Myron redde goed op een afstandsschot. Nadat de A2 zich nog midden in de commotie rondom een vermeende overtreding bevond, gooide IJFC snel in. Alle Breukelaren stonden bij Myron’s doel, waarna niemand reageerde op een fraai schot vanaf de linkerkant, dat de verre kruising vond. Aan de goal was weinig te doen, maar het stond wel weer gelijk. Het spel ging in het slot van de wedstrijd over een weer. De A2 was af en toe te weinig met de wedstrijd bezig en te veel met de coaching van de medespelers. Nadat de arbiter Breukelen zijn derde gele kaart gaf sleepte Breukelen er nog een corner uit. Guido kopte in op aangeven van Steven, maar zag zijn treffer afgekeurd wegens buitenspel. 3 minuten voor tijd zorgde Mark met zijn ijzeren longen andermaal voor een corner. Op identieke wijze aan de voorgaande hoekschop kopte Guido, die naar eigen zeggen nooit scoort, de 2-3 binnen. Hierna kwam Breukelen niet meer in gevaar. Een corner van IJFC bracht geen gevaar, en de scheidsrechter floot voor het einde. Weer winst!

Net als vorige week tegen de Meern was ook op deze wedstrijd van de A2 weinig aan te merken. De verdediging stond, met uitzondering van de eerste tegentreffer, goed en het middenveld verrichte goed werk, waardoor vanaf de linkerkant gevaar werd gecreëerd. Het enige dat beter kon, was de afwerking. Het ontbeerde ons echter ook aan geluk. Ballen belandden op de paal of voorlangs, en corners waaruit net niet gescoord werd. Vaak vond Breukelen de keeper van IJFC op zijn weg, die met kunst en vliegwerk de bal eruit hield. Het tekent het uithoudingsvermogen en de strijdlust van Breukelen dat de zege toch een feit werd, want makkelijk ging het niet. Volgende week, hopelijk met een bredere selectie, moet het doelsaldo worden opgekrikt tegen hekkensluiter s’Graveland. Onderschatting ligt echter op de loer…

26-09-2009 IJFC A2 – FC Breukelen A2 2-3

Opstelling eerste helft: Myron, Jonathan, Michael, Marcel, Guido, Mark, Steven, Samphan, Ferry, Jannes, Mike

Opstelling tweede helft: Myron, Jonathan, Michael, Marcel, Guido, Mark, Steven, Samphan(Ferry), Justin, Jannes, Mike

Afwezigen: Casper(met blessure op de bank), Raymond, Darryl, Rens, Thomas, Alex

Geel: Ferry, Marcel, Jonathan

Doelpunten: Jannes, Mike, Guido

Man of the Match: Guido