E3 deelt punten met BFC

Zaterdag 26 september 2009, FC Breukelen E3, thuis tegen BFC E6

Met de winst van vorige week nog in hun achterhoofd, was FC Breukelen vast van plan om weer 3 punten binnen te halen. En daar werd hard voor gewerkt. Helaas zonder spits Thale vandaag. Er wordt goed verdedigd door Robin en Koen en de bal wordt regelmatig veroverd. FC Breukelen is duidelijk meer in de aanval dan BFC. Toch wil de bal maar weer moeilijk in het doel van de tegenstander.

Een doeltrap van Floris eindigt in de handen van de keeper en hetzelfde gebeurt Koen en Collin. Luuk raakt de paal en daarna is het Collin die met een hoge bal, over de keeper heen, de 1-0 scoort. De pret lijkt van korte duur, want al snel daarna maakt BFC de 1-1 en ook de 1-2. Maar FC Breukelen blijft gelukkig gemotiveerd. Vooral Wesley heeft zijn vechtlust niet verloren. Met een voorzet van Suar, poeiert Luuk de bal hard in het doel en staat het weer gelijk, 2-2. Een poging van Wesley vlak daarna gaat net naast.

De tweede helft is net zo spannend als de eerste helft. Gevaarlijke ballen van BFC gaan net voorlangs of worden door keeper Justin van de lijn gehaald. Hij redt de bal bij twee achtereenvolgende corners. Er wordt goed om de bal gevochten, maar de ballen gaan net naast of over. Justin is duidelijk de man of the match. Hij houdt een bal met zijn vingertoppen uit het doel en zorgt met nog meer reddingen dat de pogingen van BFC niet tot doelpunten leiden. Maar ook BFC heeft een goede keeper en de bal wil er aan de andere kant ook niet meer in. Er wordt prima overgespeeld door Floris en Suar en dan is het Luuk die net over schiet. Dan is het Liban zijn schot die de bal in de handen van de keeper doet eindigen en vervolgens schiet Floris net naast. FC Breukelen heeft echt de meeste kansen.

Net op het moment dat Luuk vrij voor het doel van de tegenstander staat en wil schieten, fluit de leerling-scheidsrechter af. Een ongelukkig gekozen moment en Luuk schrikt van het fluitsignaal en geeft de bal een ongecontroleerde poeier. Het gevoel was dat FC Breukelen had moeten winnen, maar ze moeten het vandaag met 1 punt doen.