E1 zorgt voor ware thriller op de Broekdijk

En dat na een wisselvallige voorbereiding in zowel vriendschappelijke wedstrijden als de bekerronde,waarin hele goede helften werden afgewisseld met mindere en zodoende de E1 al vroegtijdig werd uitgeschakeld voor de beker.

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen OSM op papier: een bekende tegenstander waar de E1 in de bekerronde al een keer van had verloren. OSM bleek in die wedstrijd een goed op elkaar ingespeeld team te zijn met een paar hele goede spelers. Deze wedstrijd werd toentertijd met 1-2 verloren, maar dit had veel hoger kunnen zijn mede doordat de keeper Sam Rockx die dag bijna niet te passeren was.

Vroege voorsprong OSM

Maar deze zaterdag was alles anders. Hoewel OSM al vroeg op voorsprong kwam door een schot dat van richting werd veranderd, bleven de jongens van de E1 erin geloven. Vanaf dat moment werd OSM onder druk gezet. De spitsen Didier en Job en de middenvelders Emre, Floris, Jochem en Jordi Hahury joegen op elke bal en in de achterste linie bleven Jordi Grilk en Danilo attent op elke counter of lange bal van OSM.

Het duurde daarom ook niet lang of het werd 1-1 door Didier na een mooie uitgespeelde aanval. Daarna volgde de 2-1 door Job die het van afstand probeerde en de bal via onderkant lat net achter de doellijn deponeerde. Het werd zelfs 3-1 door Jochem die de bal raak kopte uit een corner. De toeschouwers, zowel aan de kant van FC Breukelen als van OSM, werden steeds luidruchtiger om hun ploeg aan te moedigen.

De rust werd bereikt met een 3-1 voorsprong voor FC Breukelen. Zelfs de jongens van de E1 begonnen erin te geloven dat er wat mogelijk was deze zaterdag. Er werden de nodige aanwijzingen gegeven door de coaches van beide teams en de tweede helft kon beginnen.

Helaas geen goed vervolg

Helaas konden de jongens een goede eerste helft geen vervolg geven. In de tweede helft was het OSM dat in de aanval ging en met vlotte combinaties richting het doel van Sam trok. Achterin hadden Danilo en Jordi Grilk letterlijk hun handen vol aan de spitsen van OSM. Alles was geoorloofd: duwen, trekken, zelfs liggend op de grond werden de duels uitgevochten, dit alles onder toezicht van de scheidsrechter die de wedstrijd goed in de hand hield.

Het duurde dan ook niet al te lang of OSM maakte 3-2 en kort daarna 3-3. FC Breukelen was even de kluts kwijt en het was dan ook aan Sam te danken dat OSM niet verder uitliep. Alle ballen stompte, schoot of plukte hij uit zijn doel. Hierdoor kreeg de E1 weer moed, stroopte de mouwen weer op en ging weer in de aanval met kansen over en weer. Maar helaas was het OSM dat vijf minuten voor tijd de 3-4 maakte en zich al opmaakte voor de overwinning. Nog één keer werd alles uit de kast gehaald en gingen de jongens van de E1 op zoek naar de gelijkmaker. Aangemoedigd door velen werd het een ware heksenketel langs de lijn. Aanwijzingen waren niet meer te horen en er werd alleen nog maar gevoetbald met passie en wilskracht. En met nog een minuut te gaan gebeurde het dan toch … Na vele doelpogingen een laatste corner. Didier, de kleinste man van het veld, stond al klaar bij de tweede paal en precies op de goede plek om raak te koppen: 4-4! Een stand waar een ieder uiteindelijk mee kon leven.

Goed gedaan, mannen! Hou vol en op naar de volgende wedstrijd.