Breukelen A1 verliest van zichzelf

Afgelopen zaterdag stond voor Breukelen de thuiswedstrijd tegen MSV op het programma. MSV stond pas op 1 competitiewedstrijd, maar had hieruit wel de volle 3 punten gehaald. Er was dus weinig te zeggen over de kracht van de tegenstander. Het was een warme zaterdag middag, waarbij de liters water rijkelijk vloeiden. Het leek dan ook een perfecte dag te gaan worden voor de supporters, die onder het genot van de zon van een lekkere pot voetbal zouden gaan genieten. Het pakte echter anders uit. Breukelen moest het zonder aanvoerder Mark en rots in de branding Rick stellen, wat een aderlating was voor de ploeg. Van de overgebleven spelers waren er ook nog een aantal ziek, zwak en misselijk.

Breukelen begon desondanks goed aan de wedstrijd en dicteerde gedurende de eerste 20 minuten het spel. In deze periode werden aardig wat kansen gecreëerd, maar die werden om zeep geholpen. Vaak ontbrak het net aan de juiste eindpass of het verwoestende schot. Hierdoor kwam MSV steeds beter onder de druk uit en kreeg Breukelen een sterk staaltje counter voetbal te zien. Via een van die counters kwam MSV op 0-1. Op dat moment knakte er iets bij Breukelen en ging het bergafwaarts. Tot aan de rust waren er niet veel kansen meer voor beide ploegen en zo konden ze de kleedkamer op gaan zoeken om de tank weer even bij te vullen.

Breukelen kwam redelijk scherp uit de kleedkamer met 2 verse krachten in de ploeg. Net als in de eerste helft speelde Breukelen in het begin tamelijk goed. Er was vlak na rust een grote kans voor Breukelen na goed werk van Peter, maar de bal werd net gemist door de aanvallers en zo ging de bal voorlangs. De druk bleef aanhouden, maar MSV bewees opnieuw over een zeer gelouterde ploeg te beschikken. MSV had weer een vlijmscherpe counter op het menu staan en Breukelen verslikte zich hier opnieuw in: 0-2. Breukelen begon vanaf dat moment meer tegen zichzelf te spelen dan tegen de tegenstander. Moeilijke oplossingen werden boven de makkelijke verkozen en meestal werd de drukte opgezocht. Breukelen bleef wel het spel maken, maar in erg veel kansen resulteerde dit niet. In de zoektocht naar de aansluitingstreffer kreeg Breukelen nog twee keer een counter om de oren. De moraal was nu helemaal gezakt tot het nulpunt en dat maakte het spel er niet beter op. De score veranderde niet meer en zo verloor Breukelen met maar liefst 0-4.

Een pijnlijke nederlaag waarbij Breukelen keihard met de neus op de feiten werd gedrukt. Na een goede voorbereiding en een goede eerste competitie wedstrijd, werd maar weer eens duidelijk dat we er nog lang niet zijn. Er is gelukkig geen man over boord, want men weet dat er genoeg kwaliteit in deze ploeg zit. Het is nu zaak om weer bij de basis te beginnen en als een team te gaan opereren. Er moet een eenheid staan en simpel spel is een vereiste. Als het weer draait komt er misschien weer een gelegenheid voor het individu om zo af en toe om de hoek te komen kijken. Op naar de wedstrijd van volgende week uit bij Hoogland!