Breukelen 1 is ook SVL de baas

FC Breukelen heeft de aanval op de koppositie door SVL afgeslagen. Nadat na 90 minuten de stofwolken waren opgetrokken was de eindstand 5 – 3 in het voordeel van FC Breukelen.

Tot aan de wedstrijd van vandaag had FC Breukelen de woorden waargemaakt, Breukelen gaat dit seizoen op voor het kampioenschap van de tweede klasse B.De eerste twee wedstrijden had het gewonnen en nog geen doelpunt tegen gekregen. Aan SVL de taak om de ongeslagen reeks te onderbreken. In de vorige twee seizoenen waren de duels tussen SVL en Breukelen gelijkwaardig geweest SVL had twee wedstrijden gewonnen en ook Breukelen trok tweemaal aan het langste eind.

Door de vele versterkingen van FC Breukelen zou het op voorhand een zware wedstrijd voor SVL worden. In de wedstrijd kwam dit gelijk naar voren. Al in de vijfde minuten werd een voorzet door de SVL-verdediging niet op waarde geschat en kon Breukelen via Wouter Kos, de 0 – 1 aantekenen. Na dit doelpunt gaf SVL teveel ruimte weg in de verdediging, maar profiteerde FC Breukelen hier niet van. De meeste ballen werden naast of over gekopt of geschoten. In de twintigste minuut kwam SVL langszij door een doelpunt van Thomas Malolepszy op aangeven van Selcuk Albayrak. Vijf minuten later stond FC Breukelen weer op een voorsprong. In de verdediging van SVL werd niet adequaat ingegrepen, Geert-Willem Merkens probeerde de bal voor de FC Breukelen-aanvaller weg te tikken, maar hij raakte volgens de scheidsrechter ook de aanvaller, wat een strafschop voor FC Breukelen opleverde. Deze werd door Wouter Kos onberispelijk binnen geschoten.

Na de rust kwamen de bezoekers snel op een 1 – 3 voorsprong door een onhoudbare pegel van Wouter Kos. Vijf minuten later maakt Ivar van Dinteren er zelf 1 – 4 van en lijkt de wedstrijd gespeeld. Tot aan de 70ste minuut gebeurt er niet veel, maar in deze minuut komt SVL terug tot 2 – 4 door een doelpunt van David Bouwmeester op aangeven van Bob van Leeuwen. Vijf minuten later wordt de wedstrijd weer spannend doordat SVL een penalty kreeg. Klaas Hoving wordt na goed doorgaan langs de achterlijn onderuit gehaald en de scheidsrechter geeft SVL een strafschop. Deze wordt door David Bouwmeester keihard ingeschoten.

Trainer Jan Gaasbeek brengt nu versterkingen in het veld om meer druk naar voren te zetten en er een gelijkspel uit te halen.

Fabio Bovo krijgt nog een kans, maar schiet hard over het doel. FC Breukelen probeert via snelle counters de overwinning zeker te stellen en vijf minuten voor tijd lukte dat via Van Dinteren. Hij omspeelt de laatste man en keeper van SVL en schiet de bal in het vrije doel. Wat de eindstand uiteindelijk op een 3 – 5 brengt voor FC Breukelen.

Opstelling SVL: Selcuk Albayrak, Dobias Aldenkamp (Joran Hofman), Willem Baay ( Klaas Hoving, David Bouwmeester, Ron van Brenk, Bastin Hofman, Barry van Leeuwen, Barry van Leeuwen, Bob van Leeuwen, Dennis Kooi, Thomas Malolepszy ( Fabio Bovo), Geert-Willem Merkens.