Eerste competitiewedstrijd F3

Eerste competitiewedstrijd F3, uit tegen VV Maarssen F6 19 september 2009

Bijna voltallig waren we, zaterdagachtend om 9.30 uur present. Alleen Wessel was er niet bij wegens andere verplichtingen. Gelukkig deed Joost wel weer mee, net hersteld van de breuk in zijn arm. Omdat we geen vaste keeper hebben mochten deze keer Jim (1e helft) en Milan (2e helft) het doel verdedigen.

Onze tegenstander, speelde met groene hesjes aan, vanwege de gelijklijkende tenues. Al snel na het begin van de wedstrijd wordt Rafael onderuit gehaald en krijgt een vrije bal. In zijn enthousiasme schiet hij de bal direct richting doel, maar net eroverheen. Joost speelt bij een volgende aanval de bal keurig langs de lijn naar voren, naar Bram die door het opsteken van zijn hand daar ook om vraagt. Ook deze aanval loopt nog op niets uit, maar het ziet er al prachtig en doelgericht uit. Het 1e echte doelpunt wordt gescoord door Milan, na een inworp vanaf de zijlijn: goed opgesteld dus. Al snel doet ook Bram een poging tot scoren: de keeper schoot niet ver genoeg uit en daar stond Bram al gretig klaar. Helaas ging ie er naast… Milan sleept er nog wel slim een corner uit, waaruit Bram nog een keer op doel kan schieten. Dit schot wordt echter door de keeper uit het doel gehouden. Even later, op een onbewaakt ogenblik, komt Milan, met Lucas naast zich, voor de keeper te staan. Hij krijgt de bal voor zijn voeten en scoort: 2-0. Maarssen neemt de bal uit en na wat heen en weer spelen op hun helft, wordt de bal keurig onderschept door Bram. Hij geeft een dieptepass op Diana die al weer voorin te vinden is. De pass komt iets te ver voor haar, zodat ze niet op doel kan schieten, maar ze is wel snel genoeg om terug te passen naar Bram. Bram zorgt daarop voor doelpunt nummer 3. Het gaat lekker zo…

Aanvoerder Wouter veegt regelmatig de bal zeer doelmatig over de zijlijn en de enkele keer dat de bal in de buurt komt van ons doel pakt hardwerkende Rafael hem af. Het grootste gedeelte van de wedstrijd speelt zich toch echt af op de helft waar onze jongens moeten scoren. Milan krijgt veel kansen. Soms mist ie, of schiet hij voor het doel langs. Dat levert dan uiteindelijk wel weer een corner op. Bram en Lucas staan dan altijd alweer klaar om de bal te verwerken. Diana neemt in de opbouw de bal steeds mooi en snel mee naar voren over de linkerzijkant van het veld. En wanneer Joost de bal aan zijn voeten krijgt dan moet je opletten. Hij scoort bijna een doelpunt. De bal komt terug het veld in en…Bram scoort de 4-0. Aan het einde van de eerste helft komt er nog één uitval van de tegenpartij. Jim komt uitstekend uit zijn doel en mede daardoor en door het uitstekende verdedigende werk van Wouter, gaat het schot tegen de paal en kan Diana de bal terugbrengen in het spel. Na een vrije bal vanwege een natrappende beweging door een speler van VV Maarssen kan Milan een voorzet geven op Rafael die daaruit de 5-0 scoort: een super helft!

In de 2e helft is het al snel weer raak: Bram schiet op doel, de keeper heeft de bal in eerste instantie, maar laat hem los en koelbloedige Joost ziet het en schiet raak: 6-0. Even later is het Lucas die het probeert. Vanuit het midden komt hij op naar voren en schiet op doel. Helaas mist hij op een haar na. En terwijl Diana een praatje aanknoopt met de (vrouwelijke) scheids, schiet Bram vanuit een corner de bal in het zijnet. De keeper van de tegenpartij neemt uit, maar eigenlijk komen ze er niet meer aan te pas. Even later is het Rafael die ruimte krijgt om de bal aan de voet mee te nemen. Het schot mist helaas net het doel. Ook Joost krijgt nog een kansje. Hij schiet de bal op doel, maar recht in de handen van de keeper. Dat gebeurt ook nog een keer bij Rafael die de bal weer van ver haalt, maar toch dicht in de buurt van het doel uitkomt. En ook de voorzet van Diana op Joost eindigt in een schot over het doel heen. Zou dit het dan zijn?

Nee hoor! Jim werkt zich in allerlei bochten om ook een keer te scoren en dat moet beloond worden… Maar eerst ziet Rafael nog een gaatje en schiet van afstand raak. En ook Diana krijgt nog haar kans. Helaas is de keeper te lang om eroverheen te schieten. Daarna is het Jim’s beurt. Hij krijgt de bal fantastisch voor zijn voeten aangespeeld en hij schiet raak: 8-0 al! Daarna is de bal niet meer op de helft van de tegenstander geweest. Zelfs Wouter is, als verdediger, regelmatig voorin te vinden. Als de laatste corner voorlangs gaat en de bal keurig wordt teruggebracht voor het doel staat Bram klaar om het team op een eindstand van 9-0 te brengen. Een geweldige prestatie voor een geweldig team!