F1 kraait eerste victorie uit bij Victoria F2

Het is zaterdag ochtend 19 september 07.30 (ja u leest het goed) en als alle voortekenen uit komen beloofd het niet alleen qua weer(temperatuur) een mooie dag te worden voor onze spelertjes en leiders van onze F1 en alle mee gereisde supporters. Maar ook voor onze fotograaf Kees Martens (vader van Jacco) die aanwezig was en bijna geheugen te kort kwam om alle spannende momenten vast te leggen. Dat een wedstrijdverslag ook leuk is om te schrijven is hopelijk terug te lezen. Dus lees vooral verder…

Ondanks het vroege tijdstip had elk spelertje zijn eigen chauffeur bereid gevonden om te rijden en zo gebeurde het dat 8 spelertjes in een colonne van 8 auto’s op weg gingen naar hun eerste uitwedstrijd van deze competitie. Goed voor het milieu zullen we maar zeggen. Er waren zelfs een moeder, een opa en een broertje mee. Leuk om te zien dat er zoveel belangstelling is. Dat vervolgens de verwachtingen niet alleen bij de spelertjes en leiders hoog gespannen waren kan ik U melden daar ik me te midden bevond van de meegereisde supporters(sters)schare. Ze hebben echt hun best gedaan zich in te houden, maar de spanning wordt ook hen soms te veel en worden er toch goed bedoelde aanwijzingen gegeven. Waarschijnlijk in de leer geweest bij de OSM moeders van enkele weken geleden (zie verslag van deze bekerwedstrijd).

Levi had de beurt om keeper Ryan in te schieten omdat hij als wissel begon aan de wedstrijd. Vanaf de start kon je zien dat de spelertjes met de kippen op stok waren gegaan. Wat waren ze wakker en wat lieten ze een combinatiespel zien met een verdediging die stond als een huis. Dit moet gewoon gaan lukken vandaag.

Er was een duidelijk veldoverwicht voor FC Breukelen vanaf het begin van de wedstrijd en hopelijk kon dat dit keer wel in score worden omgezet. Het was dan ook een hele opsteker dat het nu wel lukte. Levi die dus vanaf de start even rustig vanaf de zijkant het begin van de wedstrijd had aanschouwd, en wist waar de gaten in de verdediging van Victoria zaten, sloeg zijn dubbelslag.

Na een eerste plaagschot van Ezra was daar even later een handsbal van een verdediger van Victoria waarvoor (gelukkig) niet werd gefloten door de scheidsrechter. De bal viel voor de voeten van Levi en deze maakte in de 10e minuut met een fraai schot de 0-1. Een minuut later was het Tieme die bijna de 0-2 maakte. Meteen gevolgd door een steek balletje van Ezra op Levi die in de 12e minuut wel de 0-2 scoorde. U begrijpt vast wel dat de meegereisde supporters even helemaal uit hun dak gingen.

Door een goede redding van Ryan bleef het 0-2. Maar vergeet vooral niet het goede verdedigen van Vincent, die als een ware stofzuiger de ballen van de voeten pakte van de aanvallers van Victoria. En Roger die sober maar effectief de ballen wegwerkte. Ook Jacco had zijn mouwen opgestroopt en vocht op het middenveld samen met Levi veel duels uit waardoor er geen door komen aan was. Vlak voor rust is er een uittrap van de keeper van de tegenstanders die op de middenlijn wordt opgevangen door Jacco op zijn borst. De bal valt stuiterend voor zijn voeten en hij bedenkt zich geen moment en haalt uit. Het schot gaat hoog over de keeper van Victoria in het doel. De reactie van Jacco na zijn eerste competitie doelpunt was er een van blijdschap, trots, juichen etc. Het betekende 0-3 bij rust.

De tweede helft start met een schot welke wordt geblokt door Victorrr (bedenk hierbij een gooisch accent en U weet vast wel wat ik bedoel) van Victoria. Dan kantelt de wedstrijd en staat FC Breukelen even onder druk. Na een corner en een goede redding van Ryan blijft het gelukkig nog 0-3. En wederom is het Jacco die als “men of the match” een hoop ballen wegwerkt en telkens een voetje tegen de bal krijgt. Toch is daar even later de 1-3. Jammer mannen, kop op klinkt het uit de monden van de leiders en supporters. De jongens tonen veerkracht en zetten weer even aan. Het is Levi die tot drie keer op rechts goed de duels aangaat en uiteindelijk de bal toch nog voor krijgt op Ezra die ter hoogte van de penalty stip staat. In een vloeiende beweging haalt hij de bal onder zich door en omspeelt zo de verdediger en schiet onhoudbaar de bal in de hoek van de goal, 1-4. Dat geeft lucht en de marge is weer drie. Ruben was heel dicht bij zijn goal maar alleen voor de keeper werd hij van achteren aangetikt door een spelertje van Victoria waardoor hij volledig uit balans was en naast schoot.

Vlak voor tijd was daar nog de 2-4 maar de eerste overwinning van het seizoen was een feit. De penalty’s na afloop waren bijna een formaliteit. Want ze stonden nagenietend van hun overwinning in de rij en namen de penalty’s lachend kan ik U vertellen. Uit een kort interview na afloop met leider Dick van Wageningen over het hoe en waarom van dit succes bleek dat hij ook iets geleerd had van de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Loosdrecht. N.l. door een tactisch sterke omzetting op het middenveld waarbij Levi en Jacco betrokken waren ging alles nu wel goed. Maar vergeet de inzet van onze spelertjes niet en het feit dat de wedstrijd werd gespeeld uit bij Victoria aan het Jagerspaadje. Dat zal ook wel mee hebben gespeeld nu onze jongens op “jacht” zijn gegaan naar hun eerste overwinning.

Dat moest uiteraard gevierd worden in onze eigen kantine bij terugkomst in Breukelen.We hopen dan ook dat onze leiders nog heeeeeel vaaaaaaak mogen trakteren dit seizoen.

Tot slot nog een afsluitende tip voor de leiders, misschien kunnen jullie het initiatief nemen om de naam van het adres van FC Breukelen te veranderen. Bijvoorbeeld Winnaarspad of Kampioenspad Oost i.p.v. Broekdijk Oost??? Ik ga stoppen want ik sla door uit enthousiasme.

Hopelijk zijn jullie er allemaal (weer) aanstaande zaterdag om 9 uur bij de thuis wedstrijd tegen de F1 van Nederhorst. Een fijn weekend en lekker nagenieten jongens.