E3 pakte vandaag wel de winst

De eerste drie, absoluut verdiende, punten zijn binnen!

19-9-2009 FC Breukelen E3 uit tegen De Vecht E3

Het is bijna herfst en er scheen een heerlijk herfstzonnetje. We hoefden niet zo ver weg, Loenen aan de Vecht. Tien man sterk trad het team op het veld aan. Met Vincent en Jonathan voor de coaching en een heleboel ouders langs de lijn die het af en toe ook niet kunnen laten om hun zoon, maar ook de teamgenoten, bemoedigend toe te spreken.

Robin, Koen en Collin waren extra gemotiveerd. Ze moesten voetballen tegen de zoon van hun juf Ineke, die dus ook langs de lijn stond en ze waren vast van plan om er alles aan te doen om te winnen. En de jongens, ook de anderen, deden er inderdaad alles aan om te winnen. Er werd goed over gespeeld. Er werd om de bal gevraagd als men vrij stond en er werd op de man verdedigd. Maar FC Breukelen was veel meer in de aanval dan dat er verdedigd werd deze wedstrijd. En er waren ontelbaar veel kansen. De bal ging net naast, over, tegen de lat, de paal of werd uit het doel gehouden door de uistekende keeper van De Vecht. De bal leek er maar niet in te willen. Luuk poeierde de bal keihard op de lat, in de rebound schiet Collin net naast en zo ging het een tijdje door. Vlak voor rust dan toch eindelijk het welverdiende doelpunt. Een hoekschop van Luuk werd er door Wesley keihard in geschoten.

In de rust worden de jongens toegesproken door Vincent. Het gaat echt heel goed en de tegenpartij heeft echt een hele goede keeper. Nu niet met zijn allen naar voren gaan, maar zorgen dat er geen tegengoal komt. Het positiespel gaat goed, maar voor het doel kan er nog iets beter uitgespeeld worden. En de heren mogen elkaar ook best een beetje coachen door bijvoorbeeld te zeggen dat de teamgenoot zijn mannetje in de gaten moet houden. De rust duurt onze spelers veel te lang. Ze zijn gemotiveerd om de tweede helft er tegenaan te gaan.

Inderdaad was het direct weer FC Breukelen in de aanval. Maar de bal beland weer tegen de buitenkant van de paal of in de handen van de keeper. Totdat Suar zijn kans vrij ziet en het 0-2 is voor FC Breukelen. De Vecht kreeg het niet voor elkaar om in de buurt van Justin te komen. Er werd zeer goed verdedigd door Collin, Floris, Robin en Koen. Ook Liban leek zich achterin wel op zijn plek te voelen. De bal werd van achteren onderschept en ook op snelheid wonnen onze jongens het dik. Vooral Collin loopt iedereen er uit. En toen in een onbewaakt ogenblik kwam daar toch het tegendoelpuntn 1-2. Nog wel steeds voordeel voor de ploeg uit Breukelen. Maar de angst sloeg toch wel een beetje toe. Ze zouden de winst toch niet van zich laten afnemen? De Vecht is vrijwel direct weer in de aanval, maar gelukkig was daar de uitstekende redding van Justin. Korte tijd daarna ging Suar met de bal langs meerdere spelers van De Vecht en hij maakte het in zijn eentje af met een strakke goal, 1-3. Opluchting ook bij de fans. Dit laten ze zich niet meer afnemen! Vlak voor het eindsignaal is het Liban die de bal veroverd en overspeelt naar Suar. De bal weet Thale te vinden die helemaal alleen voor het doel staat en heel beheerst de 1-4 in schiet. Een minuut later klinkt het eindsignaal. De hard verdiende punten zijn binnen!

Complimenten aan alle jongens die, terwijl ze nog maar zo kort samen spelen, echt een team zijn. Er wordt niet op elkaar gemopperd, iedereen is zeer gemotiveerd en de sfeer in het team is uitstekend.