De E4 blijft winnen

De jongens van de E4 stapten vandaag vol vertrouwen het veld op, immers vorige week was er gewonnen met 6-0 van CSW. De tegenstander van vandaag was de E2 van Herta uit Vinkenveen.

De jongens stonden te trappelen om te beginnen maar hun geduld werd op de proef gesteld. Als eerste werd er een wedstrijd bespreking gehouden, daarna de opstelling en dan ook nog de warming-up! Door het scouting apparaat van de Fc wist men dat de tegenstander een kop groter kon zijn dan onze eigen spelers maar dit mocht de pret niet drukken.

De scheidsrechter liet het bekende fluit signaal horen en de wedstrijd was begonnen.

Het was duidelijk beide teams waren elkaar aan het aftasten en met spelde prikken beide kanten was het zoeken naar de openingen. Het was de Fc die brutaler werd en meer de aanval opzocht wel met de nodige risico’s. Door het aanvallende spel van de Fc en de snelle counters van Herta stonden de 2 verdedigers van de Fc samen met keeper Tim voor grote uitdagingen, immers 2 verdedigers tegen 4 aanvallers is best lastig. Echter men wist dit door zich goed op te stellen en goed ingrijpen het gevaar te stoppen en kwam er toch een aanvaller door was het Tim die ballen uit zijn goal wist te duiken.

De eerste helft vloog voorbij en het was nog steeds 0-0.

Het waren de jongens van de Fc die direct na het fluitsignaal van de tweede helft de tegenstanders onder druk zette en de ene aanval na de andere aanval richting de goal van Herta afvuurde. Het was alleen de afronding die ontbrak, men ging voor eigen succes, raakte de bal verkeerd of de keeper van Herta wist de bal te stoppen. Het was nog steeds 0-0 ondanks alle kansen. Op dit moment was het Dion die zijn kans zag en met een van richting veranderd schot was de keeper van Herta verslagen, yes…. 1-0. De aanvallen van de Fc werden beter en verzorgder en het was Jayson die op rechts ervan door ging en de bal met een mooie pass beide tweede paal liet belanden en daar kwam Ole aanglijden en tikte de bal in het net, 2-0. De tegenstanders waren van slag en de Fc bleef maar aanvallen alleen de kansen bleven onbenut. Door het snelle overspelen werd Maurick vanuit het midden aangespeeld en hij wist er wel raad mee, recht op de keeper af …en een mooi schot als afronding en het is 3-0. Het was weer Jayson die op hol was geslagen en aan zijn tegenstander zijn achterkant liet zien. Hij verraste vriend en vijand door de bal niet voor te geven maar direct achter de keeper in het net te schieten, 4-0. Nog een paar minuten te spelen en de jongens van de Fc dachten dat ze er al waren en waren al bezig met het vieren van de overwinning. Van deze verslapping wist Herta gebruik te maken en binnen een paar minuten was het 4-2. Dit was ook de eindstand.