A2 knokt zich naar knappe zege tegen de Meern

Met de zeperd van vorige week tegen Argon(7-6!) nog in het achterhoofd trad de A2 zaterdag aan tegen koploper de Meern A3, dat vorige week met 9-0 won van s’Graveland. Op papier dus een sterke tegenstander. Het team wist dat het scherp moest zijn in de hitte van de zaterdagmiddag, waarin het de afwezigen(werk/blessures) Alex, Jannes, Ferry en Rens moest missen, en ook nog te kampen had met de zieke Mark, die een helft knap werk verrichte.

In de beginfase van de wedstrijd deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. De Meern, dat beschikte over een sterke keeper en voorhoede, had een licht overwicht. Toch opende de A2 de score. Na een hoge steekbal van Mark besloot Samphan de bal van 23 meter afstand vanaf rechts in één keer over de keeper te schieten. Dat lukte, en de bal ging en passant nog de kruising in. 1-0, en nu al de mooiste treffer van het seizoen! Met Michael(als vervanger van Alex) en Marcel centraal achterin gaf Breukelen weinig weg. De Meern kreeg toch iets meer kansen en maakte gelijk. De verdediging was de linksbuiten even kwijt en Myron zag de bal buiten bereik in de rechterhoek belanden. Ondanks deze tegenvaller bleef Breukelen goed voetballen. Voorin vonden Raymond en Steven elkaar moeiteloos en toonde Thomas zich een hardwerkende balvaste voorhoedespeler. Vol goede moed zocht de A2 de kleedkamer op. De zege zat erin.

Na een lange rustpauze hervatte de A2 de wedstrijd goed. In tegenstelling tot vorige week werd voor de bal geknokt en ontstonden er kansen. Vaak kwam het voor dat steekpasses door de keeper van de Meern werden doorzien, en Guido kopte tot twee keer toe net onder de bal door, maar Steven wist wel Raymond te bereiken, die kort na rust uit de moeilijke rechterhoek op listige wijze de 2-1 binnenschoot. De Meern gaf het echter niet op. Het beschikte over sterke buitenspelers, die veel gevaar stichtten door de bal goed door te koppen. De sterk spelende Casper en rechtsback Jonathan hadden echter vaak het antwoord daarop, en in het centrum kopten en schoten Michael en Marcel de bal weg. Keeper Myron, die vorige week een mindere dag had, keepte uitstekend. Één op één had hij alles, in de lucht was hij de beste en ook op zijn uittrap viel niks aan te merken. Net zoals in de eerste helft nam de Meern toch het overwicht, doordat Breukelen af en toe iets te onrustig was in balbezit. De zijkanten werden door Guido en Mike wel goed benut. De wedstrijd ontpopte zich tot thriller nadat Darryl wegens wangedrag de kant op moest zoeken (van een kaart was geen sprake) en de hitte sommigen teveel werd (ik noem geen namen). De Meern speelde in het slot van de partij ook nog eens met een man minder, wat nog resulteerde in kansen voor Samphan en Thomas. Het hardwerkende middenveld werd gedwongen tot verdedigen. De wedstrijd leek maar voort te duren, toen de scheidsrechter affloot. Terecht was de opluchting en vreugde die tot uitbarsting kwam.

Met deze zege op de Meern bewees de A2 mee te kunnen doen om de eerste posities in de competitie. De ploeg was als team sterk en ging voor elkaar door het vuur. Verdedigend was het een verademing ten opzichte van vorige week. Iedereen verdient complimenten, niemand sprong er echt boven uit. Volgende week staat de zware uitwedstrijd tegen IJFC in Ijselstein op het programma. Als we deze instelling en vorm vast kunnen houden komen er nog mooie uitslagen op het bord te staan in het verdere verloop van het seizoen. Chapeau!

19-09-2009 FC Breukelen A2 – De Meern A3 2-1

Opstelling eerste helft: Myron, Jonathan, Michael, Marcel, Casper, Mark(Darryl), Steven, Samphan(Guido), Mike, Thomas, Raymond

Opstelling tweede helft: Myron, Jonathan, Michael, Marcel, Casper, Darryl(Raymond), Steven, Guido, Mike, Thomas, Raymond(Samphan)