Makkelijke ochtend voor de D1!

19 september 2009: FC Breukelen D1 – HSV Wasmeer D2; 8-0 (3-0)

Een heerlijke zomerse ochtend, een mooie grasmat, geen wind en iedereen goed uitgeslapen en op tijd. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een lekkere pot! Helaas was Max de afgelopen dagen ziek en nog niet genoeg aangesterkt om mee te spelen. Wel was hij erbij (nog wat witjes..) om z’n ploegmakkers aan te moedigen (zie foto dug-out op de teamsite).

Wasmeer D2 heette vandaag de tegenstander, vorige week nipt de mindere (3-2) van Hertha D1. Het team van Wasmeer bestond net als onze D1 uit een mix van eerste- en tweedejaars, echter bleken onze jongens over het algemeen iets fysiek sterker en groter te zijn (op onze drie smurfen Lars, Gino en Douwe na). Al vlot was het duidelijk dat we ook vandaag niet veel te vrezen hadden. Wasmeer kwam nauwelijks over de middenlijn en het spel speelde zich voornamelijk af rond het strafschopgebied van Wasmeer. De afronding in de eerste helft voorkwam dat we met rust niet al op een grote afstand stonden, al moet ook gezegd worden dat de keeper van Wasmeer een paar uitstekende reddingen verrichtte. Toch kon hij niet voorkomen dat Breukelen vandaag met een ruime overwinning het veld afstapte. Na eerst een paar schoten van Justin en Olivier te hebben gestopt had hij geen antwoord op een “schot” (of was het nou een voorzet???) van Gino; 1-0, eindelijk een beetje geluk voor Gino… Wasmeer probeerde iets maar kwam er vandaag gewoonweg niet aan te pas. Een schot met links (!!!) van Olivier betekende de 2-0. Justin was op links niet te stoppen maar de voorzetten en schoten waren onnauwkeurig. Onnauwkeurigheid sloop er bij onze spelers meer en meer in, de geest leek even uit de fles! Dit leidde tot veel balverlies, iets waar John in de rust op hamerde.

De ruststand werd op 3-0 gebracht door een prima geplaatst schot van Mitchell, links in de bovenhoek!

De tweede helft was gelukkig goed! De aanwijzingen van John werden goed opgepakt en uitgevoerd. Wasmeer werd nog verder naar achter gedwongen, ik denk dat keeper Jesse misschien 4 ballen heeft gehad waarvan 2 x een terugspeelbal.

Een mooie voorzet van Willem werd door Olivier koppend afgerond, een prachtige goal: 4-0. De ene aanval na de andere, telkens zonder resultaat..Totdat Justin snoeihard uithaalde! De keeper wist de bal eerst nog te keren maar Gino kon in de rebound de bal tegen het net knallen: 5-0. De volgende goal was een mooi voorbeeld van teamwerk; Via een paar schijven kwam de bal bij Olivier terecht. Deze behield overzicht en stelde Justin in staat netjes af te ronden: 6-0. Een mislukt schot van Mitchell wist Olivier nog met de punt van z’n schoen (in de lucht) te beroeren en zo stond het al 7-0. Vlak voor tijd was het Martijn die een voorzet van (alweer) Olivier kon binnentikken: 8-0

Vooral de tweede helft was vandaag goed, de eerste helft was wat minder. Olivier speelde een goede wedstrijd en was uiteindelijk bij 5 doelpunten betrokken.

Volgende week op bezoek bij Hertha in Vinkeveen! Aanvang 11.30 – we vertrekken om 10.15 uur vanaf FC Breukelen.