Breukelen A1 gaat strijdend ten onder

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen NVC A1 op het programma. De ploeg uit Naarden was de competitie succesvol begonnen met een klinkende 6-1 zege. Breukelen had zelf met een 4-0 zege ook niet te klagen. De A1 wist dat ze het moeilijk zouden krijgen, ze hebben het altijd moeilijk tegen NVC. De afwezigheid van Terrence en een groot aantal lichte blessures waren zeker ook een belemmerende factor. Toch werd er vol goede moed een plek in de auto gezocht om zo met het hele team naar Naarden af te reizen.

De warming-up werd redelijk scherp uitgevoerd, maar dat weerhield de ploeg er niet van om zeer slap te beginnen. Bijna alle duels gingen verloren en de concentratie was laag. De controle was ver te zoeken en het was meer regel dan uitzondering om de bal verkeerd aan te nemen. Het was dan ook geen verrassing dat de A1 1-0 achter kwam. Tot overmaat van ramp viel Rick ook nog geblesseerd uit en zou Mark later ook nog de wedstrijd uitgeschopt worden. In de 2e helft was er desondanks veel meer beleving bij Breukelen A1. Er werd gevochten voor elke meter. Trainer Jan zette het iets anders neer door een aantal mensen door te schuiven en zo nog aanvallender te gaan spelen. Dit resulteerde in een acceptabel aantal kansen, maar de scherpte ontbrak volledig voorin. De goal viel echter aan de verkeerde kant. Breukelen kwam 2-0 achter nadat de meeste spelers dachten dat de bal achter was maar het spel gewoon door mocht. Breukelen zette nog meer druk en zo kon Nino nog de aansluitingstreffer produceren: 2-1. Breukelen ging door met druk zetten en jagen en NVC had hier duidelijk moeite mee. Door slim te counteren kwam NVC uiteindelijk nog op 3-1. Op basis van de 1e helft een terechte uitslag, op basis van de 2e helft niet.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen MSV op het programma. De hoop is er dat er volgende week een ploeg staat die wel vanaf het begin scherp is. Een ander probleem zou kunnen zijn dat er te weinig spelers fit zijn voor deze wedstrijd. Mark zal er hoogstwaarschijnlijk niet bij zijn vanwege een aanslag op zijn enkelbanden en Rick heeft ook een lastige blessure waarbij nog maar zal moeten blijken of hij op tijd fit is. Verder hebben Tomra, David en Quincy ook nog last van enkele pijntjes, iets wat ook nog voor enkele problemen zou kunnen gaan zorgen. Als Breukelen A1 11 fitte spelers op kan stellen, dan zal er weer vol goede moed aangetreden worden tegen MSV aanstaande zaterdag. Meer daarover zal volgende week volgen.