E3 verliest nipt van Altius

12 september 2009 FC Breukelen E3, thuis tegen Altius E3

Vandaag is de competitie begonnen en dat was feest! Bij de velden van FC Breukelen hingen ballonnen en vlaggetjes en voor iedere voetballertje was er een AA-tje en een zakje chips. De zon scheen voluit, dus je hoorde niemand klagen.

De E3 in zijn nieuwe samenstelling heeft tot dusverre twee bekerwedstrijden gespeeld. De tweede ging al duidelijk beter dan de eerste en vandaag, de derde wedstrijd als team was duidelijk te zien dat het teamgevoel aanwezig is. De laatste training werd er goed geoefend op het overspelen en dat was duidelijk zichtbaar.
Helaas was de vaste keeper Justin afwezig en ook aanvaller Thale moest verstek laten gaan. Trainer Vincent was er voor het coachen, Jonathan moest zelf spelen. Gelukkig stond Vincent er niet alleen voor, leider Wim zorgde voor versterking.

Woensdag bij de training was afgesproken dat Floris de hele wedstrijd zou keepen. Hij vond dit leuk, maar ook erg spannend en hij ging vrijdagavond uit vrije wil op tijd naar bed. Maar zonder keeperservaring is natuurlijk lastig en verdedigers Koen en Robin zetten duidelijk hun beste beentje voor om Floris te helpen. Liban en Wesley stonden op het middenveld hun mannetje

Al vrij vroeg kwam FC Breukelen met 1-0 voor te staan. Een schot van Collin op de paal werd in de rebound door Wesley er keihard in geschoten. De 2-0 was van Luuk, met een voorzet van Collin. Dat was een zeer hoopvolle start.
Helaas werd het toen 2-1 en 2-2, maar vlak voor rust zorgde Soar na een voorzet van Luuk voor de 3-2. De keeper raakte de bal nog met de vingertoppen aan, maar er zat zo’n kracht achter, dat het niet kon baten.

In de rust werd het team op motiverende wijze door Vincent toegesproken. Het ging héél erg goed. Misschien wel proberen in de tweede helft wat minder lange ballen te spelen, om balverlies hierdoor te voorkomen. Vroeg in de tweede helft speelde Collin echter een hele lange bal richting doel. Van achter het doel leek het dat deze naast zou gaan, maar blijkbaar zat er zoveel effect in dat hij met een bochtje het doel van de tegenstander in vloog, 4-2 voor FC Breukelen!

De euforie duurde helaas niet zo lang. Het werd 4-3 en 4-4. En toen werd het extra spannend. Afwisselend waren er het ene moment voor FC Breukelen goede kansen bij het doel, maar de bal ging net naast of net over. Het volgende moment werd het spannend bij het doel waar Floris stond te keepen, maar hij had een paar uitstekende reddingen. En anders was het Koen wel, die handig de bal van de tegenstander wist af te pakken. De adrenaline stroomde zelfs door het bloed van de ouders die stonden te kijken. Iedere keer hielden we onze adem in en dan een zucht als opluchting. Maar helaas, in blessure tijd wist Altius het laatste doelpunt te scoren en dus wonnen zij met 4-5.

Er was duidelijk ontlading en teleurstelling te zien bij onze jongens. Een gelijkspel was misschien nog wel het eerlijkst geweest, want de teams waren echt aan elkaar gewaagd. Maar het was geweldig om te zien hoe dit team in korte tijd heel snel vooruitgang boekt en natuurlijk zijn ze nog steeds aan elkaar aan het wennen. Daarom…… proficiat jongens, met een uitstekend gespeelde wedstrijd!