A2 verliest na knotsgek foutenfestival in Mijdrecht

Na de goed verlopen oefenwedstrijd tegen de A3 stond voor de A2 zaterdag de eerste grote test op het programma. In Mijdrecht moest aangetreden worden tegen Argon A5. Wedstrijden tegen Argon zijn altijd lastig, en dat bleek maar eens te meer. Zonder de net 18 geworden Ferry(werk) werd het een feest voor de neutrale toeschouwer.

Met Myron terug op doel en Guido als linksback begon de A2 zwak. Wellicht was het het vroege tijdstip, maar duels werden verloren en het gat tussen verdediging en middenveld leek te groot. Al gauw werd het dan ook 1-0 voor Argon nadat Guido de bal niet kwijt kon. Breukelen maakte luttele minuten later gelijk na een treffer van dichtbij van Mike na een gestopt schot van Rens. Argon liet zich daar niet door van de wijs brengen en scoorde even later voor een tweede keer na miscommunicatie tussen Alex en Myron. Het middenveld had het vaak lastig tegen hun directe Argon-tegenstanders, die via de linkerkant veel creëerden. Breukelen toonde echter veerkracht door met 2-3 de kleedkamers in te gaan voor de rust. Jannes scoorde van dichtbij waarna Raymond evenwel van zo’n afstand de derde goal maakte via een pass van aanvoerder Michael.

Na de thee dacht de A2 het wel uit te kunnen spelen en de zege binnen te halen, maar het goed spelende Argon liet het niet toe. Met 2 snelle tegendoelpunten, waarbij het centrum er niet best uitzag, kreeg de A2 weer een klap te verwerken. Argon mocht vaak ver komen op het middenveld en werd laat dan wel niet aangepakt. Een uitstekende combinatie via Steven en Mark werd met een schot in de korte kruising bekroond door Mike, die dus zijn tweede treffer liet noteren. Op aangeven van Steven bracht Raymond de A2 weer op voorsprong. Wat volgde was een hectische slotfase, waarin Breukelen niet de rust kon vinden in haar spel en de bal zich meer in de lucht bevond dan op de grond. Langs de zijkanten werden eigenlijk te weinig aanvallen gecreëerd en de irritaties sloegen toe. Zeker nadat de scheidsrechter tot twee keer toe weigerde te fluiten na vermeende overtredingen in het strafschopgebied van Argon. Een blunder van keeper Myron, die een slecht ingeschoten vrije trap door zijn handen en benen liet glippen, bracht Argon weer op gelijke hoogte. 6-6! Breukelen leek aangeslagen en kreeg de 7-6 ook nog om de oren nadat de Argon-spits door het centrum kon doorlopen, terwijl Jonathan buitenspel ophief. Deze klap kwam de A2 niet meer te boven, waardoor de competitie met een valse start is ingeluid.

De nederlaag tegen Argon bracht de A2 weer met beide benen op de grond. Eigenlijk liepen we constant achter de feiten aan door individuele fouten van het hele team. Waar al werd gedacht aan de titel dit seizoen, bleek dat er dit seizoen veel tegenstand verwacht kan worden van onder anderen Argon. Laten we hopen dat volgende week, als de A3 van de Meern op bezoek komt, de A2 beter bij de les is en fel de strijd aangaat, wat nog wel eens verzuimd werd deze zaterdag. Tot volgende week.

12-09-2009 SV Argon A5 – FC Breukelen A2 7-6

Opstelling eerste helft: Myron, Mark, Jonathan, Alex, Guido, Rens, Samphan(Jannes), Michael, Mike, Thomas, Raymond

Opstelling tweede helft: Myron, Jonathan, Marcel(Michael), Alex, Casper, Jannes(Rens), Mark, Steven, Darryl(Thomas), Raymond, Mike

Afwezigen: Ferry

Doelpunten: Raymond 3, Mike 2, Jannes