A2 start seizoen met overtuigende zege op clubgenoten

FC Breukelen A2.

Een bij elkaar geraapt zooitje jongens met te weinig ambitie voor een selectieteam maar met genoeg ambitie om er een goed seizoen van te maken. Onder enthousiaste leiding van trainer Gert-Jan Loenen en leider Pieter van Leusden spelen Darryl, Rens, Michael, Jannes, Casper, Ferry, Mike, Myron, Marcel, Thomas, Alex, Samphan, Mark, Raymond, Guido, Steven en Jonathan een leuk potje voetbal bij FC Breukelen.

Na een paar hectische eerste weken waarin goed getraind werd maar (te) veel aandacht werd besteed aan randzaken, stond woensdagavond de eerste wedstrijd op het programma.

Op papier was de A3 een zwakke tegenstander, met een aantal beginnende voetballers in het team, maar onderschatting lag op de loer. Doordat doelman Myron en Guido afwezig waren keepten Michael en Ferry een helft en speelden eerst Mark en daarna Jonathan rechtsback.

Na een weifelend begin werd na ongeveer tien minuten de score geopend. Een mooie treffer van de fel spelende Ferry, die na een paar man te hebben gepasseerd de rechterhoek vond. Met twee doelpunten van de ontketende Samphan en een droog schot van laatste man Alex stond er al snel een 4-0 op het bord, mede door assists van spits Thomas. De eerste helft werd ontsierd door de (niet definitieve) uitsluiting van Darryl door arbiter Gert-Jan na ongepast gedrag. Ook tegen tien man kon de A3 niks beginnen. De solide verdediging hield A3-spits Thang in het gareel en op het middenveld werden de A3-ers overlopen. De mooiste treffer voor rust kwam op naam van Raymond, die een magnifieke combinatie met de pas ingevallen Steven afmaakte met een stiftballetje.

In de tweede helft veranderde er niks aan het spelbeeld. De A2 combineerde er lustig op los en, hoewel het af en toe een drukte van belang was op het middenveld, stond het al gauw 8-0 door doelpunten van Mike (2 keer, waaronder een met zijn linkerbeen) en Steven. De verdediging van de A3 leek het te hebben opgegeven, zeker nadat Jannes en Raymond(zijn tweede) de dubbele cijfers op het bord brachten.

Een beetje frustratie en de sluwheid van Raymond bezorgden de A2 een penalty, die door Jonathan werd benut. Dit gebeurde allemaal in een zeer kort tijdsbestek. Freewheelend speelde de A2 de wedstrijd uit. Marcel zorgde voor de 12-0 met een fraai schot in de linkerbovenhoek, waarna de scheidsrechter de A3 uit zijn lijden verloste. Al met al een goede start tegen zwakke tegenstanders. Hoewel het nog te vroeg is conclusies te trekken liet de A2 bij vlagen zeer goed voetbal zien met fraaie combinaties en mooie treffers. De verdediging stond goed, op het middenveld werden goede combinaties opgezet en voorin hadden we regelmatig de scherpte om het af te maken.

Zaterdag staat echter de eerste grote test op het programma als er naar Mijdrecht wordt afgereisd voor de eerste competitiewedstrijd tegen Argon A5. Als we het niveau vasthouden en ons niet bezighouden met opstootjes tijdens of rondom de wedstrijd, kunnen we er een leuk seizoen van maken waarin we wellicht meedoen om het kampioenschap. Wel moet gezegd worden dat de A3 tot zeer weinig in staat bleek en zelfs geen schot op doel heeft gelost. Dit is met respect gesproken, want tenslotte is de A3 ook maar een vriendenteam. Aanstaande zaterdag weten we meer over de potentie van ons brede team. Verslag volgt.

09-09-2009 FC Breukelen A2 – FC Breukelen A3 12-0

Afwezigen: Myron, Guido

Opstelling eerste helft1: Michael, Casper, Alex, Marcel, Mark, Ferry(Darryl), Rens, Raymond, Mike, Samphan(Jonathan), Thomas(Steven)

Opstelling tweede helft: Ferry, Casper, Alex, Marcel, Jonathan, Michael, Jannes, Raymond, Mark(Darryl), Mike(Thomas), Steven

Doelpunten: Samphan 2, Raymond 2, Mike 2, Ferry, Alex, Steven, Jannes, Jonathan, Marcel

Bijz. Uitsluiting Darryl in eerste helft.

Man of the Match: Ferry (op basis van de tweede helft)