D2 al op niveau?

FC Breukelen D2 – CSW D2 1-2

Deze laatste bekerwedstrijd in de reeks, door Peter toch maar meer afgeschilderd als oefenwedstrijd, moest mede bepalen of onze D2 al klaar is voor de competitie in de 2e klasse. Immers is CSW D2 daarin binnenkort nogmaals tegenstander en tevens een vereniging (alwaar inmiddels 8 D-teams rondhobbelen) waarvan de jeugdopleiding steeds meer vruchten begint af te werpen. Ook in het veld bleek CSW, zoals vele enthousiaste toeschouwers mede hebben kunnen constateren, een geduchte tegenstander waar voornamelijk fysieke aspecten de boventoon voerden. Heerlijk dan ook om te zien, dat de voorbereiding hierop zijn uitwerking niet miste en er vanaf het eerste fluitsignaal schromeloos naar voren werd gevoetbald.

Ook meteen een negatief puntje ervaren, waarmee we (helaas) nog vaker te maken kunnen krijgen. De moderne interpretaties van buitenspel zijn nog niet bij alle vlaggende ouders onder de aandacht gebracht (dus 10 september met z’n allen op vlagcursus!). Zo werd een razendsnelle en ogenschijnlijk zuivere Breukelse goal uit een sublieme voorzet afgekeurd en, in latere momenten, zelfs counters onderbroken voor het vlaggen voor een terugkerende speler (dus niet in het spel of de aanval betrokken). Was deze voorsprong wel gehonoreerd had er zomaar een hele andere wedstrijd uit kunnen ontstaan. CSW was duidelijk wakker geschud en kreeg allengs meer het initiatief te pakken. In minuut 18 kon de uitstekend keepende Jeroen een harde rebound ook niet meer keren en stond we, op dat moment tegen de verhouding in, met 0-1 achter. Signaal genoeg voor middenveld en aanval om op jacht te gaan naar de aansluiting, die 5 minuten later ook door Koen weer gevonden werd. 1-1 was tevens de ruststand.

De 2e helft kunnen we iets korter over te zijn. Lange tijd zag het er namelijk naar uit dat beide partijen konden leven met een gelijkspel. Spijtig genoeg bleven door een aantal oorzaken de linies onvoldoende gesloten en werd in de laatste 10 minuten onwaarschijnlijk veel balverlies geleden. Als in deze hectische fase wel meer rust was gehouden en meer op balbezit gespeeld, was een keurig gelijkspel ook de juiste beloning voor deze wedstrijd geweest of misschien wel de opmaat naar meer. De 1-2 hing dus al even in de lucht maar kwam 2 minuten voor tijd alsnog als donderslag bij heldere hemel, die we ook niet meer te boven kwamen. Alle goede en geziene minder goede zaken nemen we gewoon weer mee in onze verdere voorbereiding en hopen we in de aanstaande competitie definitief op orde te hebben.