A1 begint competitie overtuigend

Eindelijk is het dan zover, de competitie is weer begonnen. De A1 mocht thuis aantreden tegen Maarssen A1. Een week eerder eindigde dezelfde ontmoeting in Maarssen in een teleurstellende 2-2. Breukelen had dus was recht te zetten, helemaal gezien het slechte spel waarmee de 2-2 tot stand was gekomen.

Breukelen kwam goed uit de startblokken en liet meteen zien hoe de 3 punten binnen gehaald moesten worden: met goed positiespel. Breukelen had erg veel balbezit en kwam vooral over links via Peter en Mark een aantal keer gevaarlijk door. Breukelen gaf vrijwel geen kansen weg. Het redelijk vlot lopende veldspel bleef niet zonder gevolgen. Metin toonde aan scherp aan de competitie begonnen te zijn door de openingstreffer voor zijn rekening te nemen; 1-0. Breukelen bleef dezelfde manier van voetbal hanteren en zo ontstonden er nog enkele kansen. Mark zag zijn kans schoon om in te schuiven en zo kon hij op knappe wijze de 2-0 binnen krullen met zijn chocoladebeen. Zo kon Breukelen redelijk tevreden de kleedkamer opzoeken, waar iedereen een welverdiend stukje cake zou ontvangen. Dat feest ging echter niet door doordat hoofdverdachte Tomra ‘vergeten’ was de cake mee te nemen.

Breukelen liet zich gelukkig niet uit het veld slaan door deze bittere tegenslag. Het veld werd weer opgezocht en zo kon de 2e helft beginnen. Na de rust was Breukelen nog wel de betere ploeg, maar was er duidelijk iets minder controle. Peter had hier echter lak aan en besloot een fraaie solo in te zetten. Na een aantal tegenstanders alle hoeken van het veld te hebben laten zien rondde hij uiterst cool af en zo bracht hij Breukelen op 3-0. Maarssen begon steeds beter te voetballen maar juist op dat moment gooide Quincy de wedstrijd in het slot door zonder genade voor de beslissende 4-0 te zorgen.

Het was een overwinning waar weinig op af te dingen viel, buiten het feit dat de score hoger uit had moeten vallen. Het vertoonde spel biedt zeker perspectief, ondanks dat er nog genoeg ruimte voor verbetering is. Vooral in de omschakeling valt nog veel winst te boeken.Een kans dit te verbeteren krijgt Breukelen volgende week tegen NVC A1. NVC heeft de 1e wedstrijd met maar liefst 1-6 bij Altius gewonnen, reden genoeg voor Breukelen om er weer vol tegenaan te gaan. Aan Breukelen de taak om ook hier weer 3 punten te behalen en zich zo in de bovenste regionen van de competitie te nestelen. Hierover volgende week meer.

De foto’s van deze wedstrijd, gemaakt door Nico van Stroe, vindt je hier.