D1 door naar de knock-out fase na matige derby tegen de Vecht!

5 september 2009: FC Breukelen D1 – SV de Vecht D1; 4-0 (3-0)

Na twee ruime overwinningen in het bekertoernooi was het vandaag de beslissende wedstrijd tegen de D1 van de Vecht. Ook de Vecht had de eerste twee wedstrijden ruim gewonnen maar had Breukelen een beter doelsaldo. De winnaar ging dus door, bij een gelijkspel zou Breukelen ook doorgaan…

Het hoofdveld lag er ondanks de vele regen van de avond en nacht prima bij, het zonnetje liet zich ook regelmatig zien en dat was dan goed te voelen. Breukelen nam al snel het initiatief en de Vecht kwam er de eerste helft eigenlijk nauwelijks aan te pas, een enkele uitval daargelaten. Wederom was de afwerking echter slordig! Gelukkig zagen we dat Gino en ook Justin beter in hun spel kwamen en al wat scherper en feller waren. De verdediging van de Vecht moest alle zeilen bij zetten, soms met een kleine overtreding. Na een overtreding op Olivier mocht Justin de vrije trap nemen op ongeveer 20 meter van het doel. Als een streep joeg hij de bal tegen het net, de keeper kansloos achterlatend: 1-0

5 minuten later kreeg Olivier de bal op links aangespeeld. Gemakkelijk passeerde hij z’n tegenstander en ging op de keeper af. Z’n schot werd in eerste instantie nog gestopt, in de rebound kon hij echter simpel afmaken: 2-0. Diverse aanvallen en schoten op doel maakte duidelijk dat er geen twijfel was wie er zou winnen. Toen Mitchell Justin wegstuurde en deze na goed doorknokken de bal uiteindelijk toch nog in het doel kreeg (met vallen en opstaan) was de wedstrijd gespeeld: 3-0. Op dat moment een terechte afspiegeling van wat er zich op het veld afspeelde. Zo gingen we de rust in, redelijk goed en verzorgd spel, de score had echter wat hoger kunnen zijn….

De tweede helft was echter een ander verhaal. De ruime voorsprong had gezorgd voor enige nonchalance en gemak bij Breukelen. SV de Vecht kwam beter in haar spel, geholpen door de ruimte die hen geboden werd. Achterin werd er niet zo goed meer gedekt en tot drie keer aan toe had de Vecht een serieuze kans om tegen te scoren. Stand-in keeper Stan (bedankt!) stond gelukkig 2x goed opgesteld, de andere kans werd om zeep geholpen. Enigszins wakker geschud pakte de D1 het spel weer een beetje op, het bleef echter wat slapjes. Een schot op de lat (Justin) en een gemiste kans oog in oog met de keeper (Olivier) waren de meest opvallende wapenfeiten.

Toch wist de Vecht uiteindelijk te scoren, al was het aan de verkeerde kant….. Bij een voorzet probeerde een verdediger de bal weg te werken maar kreeg deze verkeerd op z’n schoen. Onbereikbaar voor de keeper verdween de bal in de kruising…:4-0! Snel daarna floot de prima leidende scheidsrechter af.

Gefeliciteerd mannen! Breukelen door naar de volgende ronde, de Vecht komen we in de competitie weer tegen. Dinsdag eerst nog een pittige oefenwedstrijd tegen eersteklasser CDN D1 (17.30 uur verzamelen – wees op tijd!), daarna beginnen we op zaterdag met de eerste competitiewedstrijd uit tegen ’s Graveland D2. Het team heeft voldoende potentieel om voor de titel te gaan. De juiste instelling en goede discipline is daarbij wel een vereiste! Dit geldt niet alleen tijdens de wedstrijd maar geldt ook tijdens de trainingen en voor aanvang in de kleedkamer. Bij thuiswedstrijden zijn we 45 minuten voor aanvang aanwezig in de kleedkamer!

PS. Ouders, denken jullie nog even aan de cursus vlaggen op 10 september? Ook u krijgt de beurt… ;-)