F1 speelt spannende bekerwedstrijd tegen OSM

Woensdagavond 2 september 18.30 uur was het tijdstip van de tweede bekerwedstrijd van onze F1 tegen de F1 van OSM uit Maarssenbroek. De toernooi-winst (toen nog als Brookies) bij OSM aan het eind van het vorige seizoen had goede herinneringen achtergelaten bij onze spelertjes. Maar we weten dat resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst biedt.

f1-team.png

Het elftal (zie foto) is compleet nu ook Roger sinds zaterdag weer deel uit maakt van het team. Er werd 7 tegen 7 gespeeld, wat inhoudt dat er doorlopend 1 spelertje wordt gewisseld.

Jacco begon als wissel waardoor hij keeper Ryan mocht inschieten. Zodat die warm aan de wedstrijd kon beginnen. De afgelopen training was er vooral getraind op felheid op de bal en dat ze deze training hadden begrepen bleek wel uit het goede spel.

OSM trapt af en van het begin af aan golft het spel werkelijk op en neer met kansen aan beide kanten. Het eerste schot van OSM wordt snel gevolgd door een schot van Esra wat net over gaat. Het tweede schot van Tieme schampt de paal gevolgd door een derde grote kans uit een combinatie tussen Jacco, Esra en Ruben. Na een kwartier is het nog 0-0 en heeft onze F1 wat meer overwicht. Maar helaas kan dit niet in score worden omgezet omdat de goede keeper van OSM niet te passeren lijkt. Zelfs een schot van Ruben welke de kruising in dreigt te gaan haalt hij eruit. Maar ook Ryan weet zijn doel schoon te houden door een goede redding en goed uitlopen.

Verder staat ook Vincent samen met Roger zijn mannetje achterin en Jacco en Levi verzetten veel werk op het middenveld. Ruben blijft als spits loeren op zijn kans en Esra verdeeld het spel met goede passes. En Tieme blijft proberen zijn tegenspeler te passeren. Hierdoor blijft het spannend tot de rust voor zowel de spelertjes als de ouders en andere aanwezige supporters. De meegereisde moeders van OSM overtroffen ons wat betreft geluid wel, maar dat was voornamelijk meeleven met het spel van hun spelertjes.

f1-090804.png

De tweede helft begint gelijk met een goed schot van Esra en zet het goede spel van de eerste helft zich voort. Dan een uittrap van Ryan op Levi die direct door past op Tieme maar hij schiet net naast. Weer gaat het spel op en neer. Opeens zijn daar een mes scherpe counter van OSM wat 0-1 betekend en een schot in de kruising onhoudbaar voor onze keeper Ryan en staat het 0-2. Als u nu denkt dat de jongens zich erbij neerleggen heeft U het mis. Niks daarvan, de mouwen opstropen en nog wat feller en blijven proberen. De inzet betaalt zich uit in de verdiende 1-2 door Ruben. Hoog en eindelijk eens onhoudbaar voor de keeper van OSM verdwijnt de bal in het doel. Dat smaakt naar meer. Er volgen nog diverse kansen waaronder een hele grote van Esra en er zijn nog twee knappe reddingen van Ryan. Maar het blijft 1-2. Waar dat aan lag?

Het enige wat we kunnen bedenken is dat het alles overstemmende geluid van de OSM moeders hiermee iets van doen heeft. Maar zeker weten we het niet.

Jammer jongens het was echt een hele sportieve en spannende wedstrijd, ga zo door en het zal steeds beter gaan. Succes zaterdag in jullie beker duel thuis tegen de F1 van Victoria. Kom allemaal (weer) kijken en aanmoedigen. Tot ziens.