A1 toont potentie tegen VVZA A1

Afgelopen maandag is de definitieve selectie bekend gemaakt en hier volgen de namen: Sander, Bas, Mark D., Quincy, Gerard, Irvin, David, Nino, Terrence, Rick, Metin, Peter, Tomra, Vincent en Jurre. Een selectie van 15 man sterk, klaar voor het grote werk. Vanaf nu zal het er echt om gaan. Woensdag moest de A1 afreizen naar Amersfoort voor de laatste oefenwedstrijd tegen VVZA.

De 1e helft werd gestart door de goed fluitende arbiter, die tevens militair is. Hij toonde vanaf het begin de nodige autoriteit. Het wedstrijdverloop valt of staat bij de al dan niet goede leiding van de arbitrage. In dit geval hield de arbiter zich de gehele wedstrijd goed staande en zo liet hij de wedstrijd bijna vlekkeloos verlopen. Breukelen nam de leiding via een goal Terrence, die een zeer sterke wedstrijd speelde. Hij profiteerde op slinkse wijze van een onachtzaamheid achterin bij de tegenstander. Nog voor rust kantelde de wedstrijd door een gelijkmaker van de ploeg uit Amersfoort. Zo ging men met 1-1 de rust in.

Na de rust kwam Breukelen als herboren uit de kleedkamer. De fase vlak na rust werd door Breukelen aangegrepen om het verschil te maken. Breukelen combineerde vlot en via gevarieerd aanvalsspel werd de ene kans naar de andere een feit. Zo liep Breukelen verdiend uit naar een 1-4 voorsprong. Spits Metin scoorde dan wel niet, maar hij toonde zich door middel van erg veel voorbereidend werk. Alle goals na de rust werden ingeleid door Metin, die hierdoor een hoofdrol kon opeisen. Quicny scoorde en dit was dus zijn eerste goal in Breukelse dienst, later op de avond zou hij ook nog zijn 2e goal bijschrijven. Terrence tekende ook voor zijn 2e goal van de avond en zo was het in een mum van tijd 1-4. Daarna volgde een fase waarin Breukelen erg zwak speelde. Het tempo ging omlaag en iedereen stond stil. Zo kon het gebeuren dat door een fout achterin VVZA terug kon komen tot 2-4. VVZA bleef aandringen maar kon niet meer tot scoren komen.

Zo kwam de wedstrijd tot een goed eind en kon Breukelen weer een overwinning bijschrijven. Het was een wedstrijd van uitersten waarin de A1 zowel zijn kracht als zwakte toonde. Als de A1 langer de concentratie op kan brengen om het geliefde aanvalsspel te spelen, waarbij vooral simpel gevoetbald een vereiste is, dan zou de A1 hoge ogen kunnen gooien in de competitie.