Leerzaam vervolg D2 tegen De Vecht

De Vecht D2 – FC Breukelen D2 1-5

Na de meer dan aangename opwarmer van vorige week tegen Wasmeer, nu dan het serieuzere werk in de vorm van een bekerwedstrijd tegen De Vecht D2. Officieel natuurlijk een 3e klassermaar je weet natuurlijk nooit helemaal zeker wat een streekderby extra te weeg kan brengen.

Met Stan heel even als gelegenheidsspits, waren de ambities richting het vijandelijke doel vanaf minuut één duidelijk, behalve de scherpte van het vizier dan. De inzetten waren te onnauwkeurig en een fractie te slap om De Vecht direct te imponeren. Zo duurde het alsnog tot de 12e minuut voordat Mathijs de 1-0 kon binnenwerken. Luttele minuten later werd een foutje bij ons achterin niet goed verwerkt en stond het, geheel tegen de verhouding in, toch nog 1-1. Pas vlak voor rust en na nog een reeks missers creëerde Koen gelukkig het beetje lucht waarmee je liever wel de pauze in gaat, 1-2.

Ook dan denk je nog, dat de 2e helft net als tegen Wasmeer de juiste versnelling en doorbraak zal opleveren maar dit liep toch een klein beetje anders. De Vecht had achterin inmiddels een ander centrum opgesteld (volgens kenners met iemand uit de D1) waardoor aanvallen door het midden veelvuldig spaak liepen. Om dan meteen het spel te verleggen naar de buitenkant en via de buitenspitsen het gevaar te verzorgen, komen we nog nu nog een tikkie ervaring te kort. We weten zeker dat jullie dit ook zo gezien hebben en we rekenen er op dat dit wordt meegenomen in de ervaringen en volgende wedstrijden.

Een ander klein puntje van zorg is het in stand houden van het middenveld. Om de aanval uit het voorgaande voorbeeld te blijven voeden behoeft geen toelichting, maar bij balverlies en de omschakeling door de tegenstander, blijkt bij een onduidelijk middenveld des te meer, hoe snel zij dan kunnen kaatsen naar de eigen spitsen en ook nog eens onbedreigd kunnen aansluiten. De druk op de eigen verdediging wordt onnodig hoog en tegengoals een feit!

Natuurlijk laten we niet onvermeld, dat door keihard doorwerken nog een drietal doelpunten vielen afkomstig van Brendan (2x) en Zwier (prima kopbal!). Aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd tegen CSW D2 die eerder met 7-0 wisten te winnen van De Vecht. Tegen deze tegenstander zullen we veel beter kunnen bepalen, op welk niveau we ons op dit moment in de 2e klasse bevinden. Heel veel succes.