D1 walst over Kockengen D1 in tweede bekerduel!

2 september 2009: Kockengen D1 - FC Breukelen D1; 0-10 (0-5)

Vanavond stond de tweede bekerwedstrijd op het programma tegen streekgenoot Kockengen D1, uitkomend in de derde klasse. Dit mocht op papier dus eigenlijk geen probleem zijn, temeer ook de eerste wedstrijd tegen de Vecht met ruime cijfers verloren was gegaan.

Helaas kon onze keeper Jesse vanwege knieproblemen niet mee doen! Het ziet er naar uit dat Jesse voor minimaal 1 week is uitgeschakeld, hopelijk is hij tijdig hersteld voordat de competitie begint. Gelukkig was Stan paraat om hem te vervangen, achteraf kunnen we zeggen dat we het zonder keeper wellicht ook af hadden kunnen doen. Stan; fijn dat je er was, zaterdag krijg je vast wat meer ballen!

De wedstrijd was inderdaad “eenrichtingverkeer” en kon net zo goed op een half veld gespeeld worden. De verdediging hoefde nauwelijks in actie te komen, de “geel-zwarten” stonden met de rug tegen de muur, allen op de eigen helft! Een grote drukte dus voor het doel, dit maakte het toch erg lastig….

Na drie minuten was het al raak; Mitchell vond Olivier, die twijfelde niet en plaatste de bal keurig in de hoek; 0-1. Vlot daarna kreeg Olivier weer de bal en wist deze in de drukte terug te leggen op Niels die direct uithaalde: 0-2. Het derde en vierde doelpunt waren kopieën van elkaar; Mitchell gaf een steekballetje door het midden op Olivier en deze maakte het keurig af; 0-3 en 0-4.

Breukelen ging door maar stuitte telkens op de “gele muur”, goed voetbal was vrijwel onmogelijk. Vlak voor rust wist Mitchell het net te vinden met een mooie uithaal in de linkerbovenhoek. 0-5 rust.

In de tweede helft eenzelfde beeld, Stan ging er maar bij zitten…

De 0-6 was een prachtige stiftbal van Mitchell, waarna Nik met een geweldig afstandschot de 0-7 liet aantekenen. Het spel werd wat slordiger, de tegenstander raakte wat vermoeid. Een aanval uit het boekje werd door Max afgerond 0-8.

Uw verslaggever heeft verder vernomen (hij lette eventjes niet op) dat Douwe via onderkant lat de 0-9 binnen pegelde en Lars een mooie solo bekroonde met de 0-10.

Een mooie uitslag en dit moet genoeg vertrouwen geven voor de beslissende wedstrijd a.s zaterdag tegen de Vecht D1 (ook voor de competitie bij ons ingedeeld). De winnaar gaat een ronde verder!

Alhoewel we al wel iets meer “beleving” zagen, mogen sommige spelers zich nog steeds wat meer laten gelden.
Niet bang zijn om fouten te maken, lekker voetballen! Zaterdag dus een wat sterkere tegenstander, dit zal ook ons helpen om scherper te zijn en weer beter te spelen. We kunnen er verder vanuit gaan dat de Vecht er alles aan gelegen zal zijn om Breukelen te grazen te nemen. Een aantal spelers zullen bekenden tegen gaan komen (o.a. Bjorn – eerste helft vorig jaar nog actief in onze D2 – of dorpsgenoten). Een schepje er bovenop dus!

Tot zaterdag 11.00 uur thuis! (verzamelen om 10.00 uur)