D2 warmt op tegen Wasmeer D2

Wat moet en hoop je te verwachten, als je met vijf 2e jaars D en maar liefst tien 1e jaars Dtjes gaat oefenen tegen een tegenstander van hetzelfde formaat (2e klasse) waar je straks in de competitie ook mee te maken gaat krijgen? Nota bene ook nog eens een tegenstander die bij onze eigen D1 is ingedeeld. Natuurlijk hadden we dat de mannen van tevoren niet verteld en was het uiteraard even afwachten hoe de “groot veld” ervaring, de nieuwe teamindeling en bijbehorende opstelling zouden gaan uitpakken. Peter had natuurlijk al heel veel goede en minder goede dingen gezien op de training, maar was dat voldoende om nu al de juiste mix samen te stellen?

De 1e helft verliep ook zeker verre van vlekkeloos en menig maal werd niet direct de taak op een positie of de positie ten opzichte van een medespeler begrepen. Al na twee minuten resulteerde dat in een tegengoal, wat reden genoeg bleek om wakker te worden en de schouders er onder te zetten. Pas veel later beseften we, dat ook de straffe wind van behoorlijke invloed bleek te zijn in deze wedstrijd. Na de eerste wissel en de nodige omzettingen begon het iets duidelijker en beter te lopen en kon nieuwe aanwinst Koen, na eens reeks gemiste kansen aan Breukelse zijde, na 16 minuten eindelijk de gelijkmaker aantekenen, tevens de ruststand.

Al voor het ingaan van de 2e helft, was merkbaar dat er genoeg vertrouwen was gegroeid, dat deze krachtmeting wel eens in ons voordeel beslecht kon gaan worden en dat de eerder genoemde wind daarbij nu wel eens een welkome partner kon zijn. Wasmeer D2 kwam nog nauwelijks aan uitverdedigen toe en de kleren van keeper Stan konden waarschijnlijk zo weer de kast in, kortom een heuse omsingeling was een feit. Reeds na 7 minuten had Koen zijn 2e goal te pakken, 1 minuut later Mathijs knap over links, weer 4 minuten laten pakte Zwier ook zijn goaltje mee en zag Duco zijn harde werken kort daarna ook nog beloond. In slechts 7 minuten had deze groep even orde op zaken gesteld. De kansen bleven zeer talrijk doch de afronding begon tekenen van onzuiverheid te vertonen. Met een uitgelezen kopgoal uit een corner bepaalde Levi in de 56e minuut de eindstand op 1-6. Een prima oefenwedstrijd en overwinning waarvan we veel geleerd hebben en de opgedane kennis is de aankomende bekerwedstrijden gretig zullen hergebruiken.